Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

A fideszes frakció szerint előre megvan a budapesti portál tendergyőztese

MTI
2002.06.26. 16:37
A budapesti internetes portál létrehozására adott rövid határidő miatt felmerül a gyanú, hogy valakik már a tender kiírásakor tudták: övék lesz a munka, és dolgoztak is rajta - hangoztatták a fővárosi Fidesz-MDF-MKDSZ szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Fried Miklós, a Fővárosi Közgyűlés informatikai bizottságának fideszes elnöke elmondta: a Budapest informatikai portálra június 19-én megjelent fővárosi önkormányzati tenderkiírás szerint a pályázat első részteljesítési határideje október 6-a.

A politikus szerint a beadási és az eredményhirdetési határidőből következik, hogy a nyertessel leghamarabb augusztus végén köthető szerződés, vagyis a teljesítéshez alig több, mint egy hónap áll rendelkezésére. Megjegyezte: tavaly a kormányzati portált négy hónap alatt hozták létre, és egyesek ezt is feszített üteműnek tartották.

Fröhlich Péter, az informatikai bizottság fideszes tagja a sajtótájékoztatón fölöslegesnek tartotta azt, hogy az önkormányzati választások előtt, kampánycélokból több száz millió forintot költsön el a főváros olyan internetes portál létrehozására, amely indulásakor biztosan nem teljes egészében tud működni. Fröhlich Péter kifogásolta azt is, hogy a tervezett tartalom szerint a Budapest portál nem ad majd információkat a fővárosi útfelbontásokról, az időjárásról, és nem szemlézi a polgári irányultságú médiumokat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!