Natália
1 °C
7 °C

A Cisco támogatja a NATO "Virtuális Selyemsztráda" projektjét

Index
2002.06.26. 17:32
A Cisco Systems hálózati eszközök adományozásával segíti a NATO tudományos programját, amely a közép-ázsiai és kaukázusi térségben működő kutatóintézeteket összekötő költséghatékony, gyors internetkapcsolat kiépítését célozza. A tervek szerint 2002 őszén induló "Virtuális Selyemsztráda" projekt lehetővé teszi a helyi tudományos és akadémiai közösségek számára a nemzetközi kutatóintézetekkel való együttműködést.

A több mint 3 millió dolláros költségvetésű "Virtuális Selyemsztráda" célja a szakadék szűkítése az információban gazdag és információban szegény nemzetek között. A program elsődleges haszonélvezői Örményország, Azerbajdzsán, Grúzia, Kazahsztán, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Kirgizisztán és Üzbegisztán lesznek. A program során üzembe helyezésre kerülő, csúcstechnológiát képviselő műholdas rendszer révén 2004-re jelentős mértékben megnövelik az intézmények rendelkezésére álló sávszélességet, 64-384 kilobit/másodperctől 3 megabit/másodpercig.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?