Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Ajándék számítógépeket kapott a svábhegyi gyermekkórház

MTI
2002.06.27. 17:25
Huszonöt számítógépet adományozott a Svábhegyi Állami Gyermekkórháznak idén elindított karitatív programja keretében a Samsung Electronics Magyar Rt.; a mintegy 9 millió forint értékű informatikai eszközöket csütörtökön adták át Budapesten.

Kósa Lajos, a svábhegyi gyermekkórház főigazgatója az MTI-nek elmondta: az egészségkímélő síküveges monitorokkal ellátott számítógépekkel az intézet informatikai betegellátó hálózatát fogják bővíteni. Hozzátette: az új gépek segítségével sokkal gyorsabbá, pontosabbá válik a diagnosztika, hiszen a betegek adatait, vizsgálati eredményeit tartalmazó adatbázis könnyebben elérhető lesz.

Utalt arra: az adomány azért is rendkívül nagy segítséget jelent számukra, mert így az elavult számítógépek cseréjét nem a kórház szűkös anyagi forrásaiból kell megoldaniuk. Juhász Géza, a karitatív programot szervező kommunikációs cég ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: az egészségügyi és felsőoktatási intézményeket segítő program keretében egyelőre további 3 intézmény részesül majd adományban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!