Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

e-Riga projekt indul Lettországban

Index
2002.07.01. 14:02
Riga város vezetése nemrégiben pályázatot írt ki a lett főváros elektronikus önkormányzati rendszerének megtervezésére. Három cég, a Microsoft, a Fortech és a PriceWaterhouseCoopers jelentkezett be, hogy szívesen vállalnák a feladat kivitelezését - írja az ITTK Infinit hírlevele.

A városházán már két hete lezajlott a város vezetése és az állampolgárok, valamint az üzleti vállalkozások közötti kommunikációt elősegíteni hivatott projekt prezentációja. Az e-Riga program ugyanakkor még kezdeti stádiumban van, az illetékesek éppen csak, hogy "kitalálták és leírták", mit kellene majdan csinálni.

A rigai Duma információtechnológiai központjának igazgatója úgy vélekedik, hogy 5-10 éven belül lehetetlen száz százalékig végrehajtani a projektet. Itt kell megjegyezni, hogy csak az első etapra, azaz a projekt részletes kidolgozására több mint 13,4 millió Ls-t kell költenie a városnak az elkövetkező három év során. Az, hogy a projekt teljes költségvetése mekkora lesz, még nem lehet megbecsülni, de minden bizonnyal hatalmas összeget fog felemészteni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!