Judit
2 °C
7 °C

Az eTel csoport megvásárolja a Telefonica osztrák vállalatát

Index
2002.07.04. 12:23
Az eTel alternatív vállalati telekommunikációs szolgáltató bejelentette, hogy megegyezésre jutott a Telefonica S.A.-val az ETI megvásárlásáról. Az European Telecommunications International (ETI) megvásárlásával az eTel egy éven belül negyedik osztrák akvizícióját jelenti be.

2002-ben az ETI várható bevétele 30 millió euró lesz. A tranzakció jelentős eszközökhöz juttatja az eTel már meglévő portfólióját - beleértve bécsi 65 km-es városi optikai hálózatát, ami lefedi a vállalati ügyfelek 80%-át, illetve az országos, nagy sávszélességű, Bécset, Grazot, Klagenfurtot, Innsbruckot, Salzburgot és Linzet összekötő hálózatát.

Ez az ügylet az eTel Csoport újabb fontos lépése azt követően, hogy 2001 júniusában az RSL COM Austria AG megvásárlásával belépett az osztrák piacra, illetve, hogy 2002 márciusában megvásárolta az MCN-t a Teracom-tól. Az ETI megszerzése kiszélesíti az eTel ausztriai működési körét, összesen 40 000 vállalati ügyfelet biztosítva a cégnek, és jelentősen megszilárdítja az eTel versenypozícióját az állami tulajdonú Telekom Austria-val szemben. Az ETI integrációja az eTel-be közvetlenül a tranzakció után megkezdődik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?