Auguszta
-7 °C
0 °C

Az ausztrálokat nem érdekli a mobilinternet

Index
2002.07.08. 15:09
A The Age jelentése szerint a felhasználók körében világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendő mobil internetezés - ami az előrejelzések szerint 2007-re a világon eléri a 934 millió felhasználót -, Ausztráliában nem kelt túl nagy érdeklődést. Pont arról az országról van szó, ahol amúgy az internet otthoni és üzleti használatának mértéke meghaladja az USA-ét is - írja az ITTK Mobilhírlevele.

Az A.T. Kearney által a mobilfelhasználókról végzett negyedévente megjelenő felmérés kimutatta, hogy Ausztráliában annak ellenére, hogy 25%-os csak a mobilinternet-penetráció, nem mutatkozik különösebb érdeklődés a szolgáltatás iránt. A felmérésben résztvevő válaszadók 49%-a az érdeklődés hiányára, 19%-a a magas árakra hivatkozott, amikor megkérdezték őket, miért nem használják a mobil internetet, további 18% pedig nem is ismerte a kérdéses technológiát. Így az sem meglepő, hogy nem is tervezik a szolgáltatás igénybevételét a közeljövőben.

Az okokat a WAP-alapú adatszolgáltatás ausztráliai kudarcában kell keresni - mondják az elemzők -, ami egyben előre is vetíti a legújabb, állandó internetes kapcsolatot biztosító GPRS és WAP-os telefonok jövőjét. A kudarc főleg a vonzó tartalmak hiányának tudható be, valamint annak a közkeletű vélekedésnek, miszerint a vezeték nélküli Internet semmi újat nem nyújt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!