Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Ausztria támogatja a koalákat

MTI
2002.07.09. 11:20
Ausztria segíti Ausztráliát a természetvédelemben. Nem tért vissza üres kézzel hazájába a schönbrunni állatkertben tett látogatásáról Deborah Tabart, az Ausztrál Koala Alapítvány (AKF)ügyvezető igazgatója: Bécs híres állatkertje 10 000 euróval segíti az ausztráliai koalák ügyét.

A kis erszényesek távolabbi jövője ugyanis igencsak bizonytalan: 150 éven belül ausztráliai életterük 80 százaléka elpusztul, és a fennmaradó húsz százaléknyi területen sem érezhetik majd magukat biztonságban Az ötödik kontinens keleti partvidékén nagy a városok földéhsége és azoknak a farmereknek a befolyása, akiknek földjei ennek a területnek oroszlánrészét teszik ki - ők egyáltalán nem hívei a termésben kárt okozó koaláknak.

Az AKF kezdeményezte az úgynevezett Koala Habitat Atlas elkészítését, amely azonosítja és feltérképezi a koalák lakta területeket, s egyben megállapítja értéküket is. Deborah Tabart reméli, hogy sikerülni fog törvényt hozni a koalák védelmére, az ennek érdekében indított kampányra fordítják a schönbrunni állatkert ajándékát is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!