Judit
3 °C
7 °C

Mobilinterneteznek az MSZP képviselői

MTI
2002.07.09. 17:23
Minden szocialista parlamenti képviselő számára "mobil irodát" szerzett be az MSZP frakciója a Compaqtól, amellyel meg akarják könnyíteni a frakció belső kommunikációját. Juhász Gábor, az MSZP frakcióvezető-helyettese az MTI-nek kedden elmondta: a kéziszámítógépekkel mobiltelefon segítségével e-mailt lehet küldeni és fogadni, használni lehet az internetet, továbbá a képviselők - tartózkodási helyüktől függetlenül - megkaphatják az országgyűlési, illetve a szakpolitikai anyagokat is.

A politikus hozzátette: az MSZP központjában található számítógépes rendszer lehetővé teszi, hogy az összeköttetés hasonlóan működjön, mint egy cégen belüli zárt telefonhálózat, így például "a szavazáshoz való riasztást is egy időben képes kiküldeni a politikusoknak". A frakcióvezető-helyettes nem tudott pontos adatokat mondani a beruházás költségeire vonatkozóan, de tájékoztatása szerint egy egyszeri, tízmillió forintos nagyságrendű összegről, és havi törlesztésről van szó.

Juhász Gábor szerint, mivel a képviselők közül senki nem jelezte, hogy nem hajlandó megtanulni az új technikai eszköz kezelését, ezért úgy veszik, hogy mindenkiben megvan erre a készség.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?