Máté, Mirella
14 °C
30 °C

Mobilinterneteznek az MSZP képviselői

MTI
2002.07.09. 17:23
Minden szocialista parlamenti képviselő számára "mobil irodát" szerzett be az MSZP frakciója a Compaqtól, amellyel meg akarják könnyíteni a frakció belső kommunikációját. Juhász Gábor, az MSZP frakcióvezető-helyettese az MTI-nek kedden elmondta: a kéziszámítógépekkel mobiltelefon segítségével e-mailt lehet küldeni és fogadni, használni lehet az internetet, továbbá a képviselők - tartózkodási helyüktől függetlenül - megkaphatják az országgyűlési, illetve a szakpolitikai anyagokat is.

A politikus hozzátette: az MSZP központjában található számítógépes rendszer lehetővé teszi, hogy az összeköttetés hasonlóan működjön, mint egy cégen belüli zárt telefonhálózat, így például "a szavazáshoz való riasztást is egy időben képes kiküldeni a politikusoknak". A frakcióvezető-helyettes nem tudott pontos adatokat mondani a beruházás költségeire vonatkozóan, de tájékoztatása szerint egy egyszeri, tízmillió forintos nagyságrendű összegről, és havi törlesztésről van szó.

Juhász Gábor szerint, mivel a képviselők közül senki nem jelezte, hogy nem hajlandó megtanulni az új technikai eszköz kezelését, ezért úgy veszik, hogy mindenkiben megvan erre a készség.