Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Közös digitális tartalomszolgáltatás a Nokiától és az IBM-től

Index
2002.07.10. 10:53
A Nokia és az IBM bejelentette, hogy együttesen kínál tartalomszolgáltatási megoldásokat mobil távközlési hálózatok számára. Ennek alapján a szolgáltatók Java alapú mobiljátékokat, többszólamú csengohangokat, digitális képeket, grafikákat, képernyovédoket és ikonokat kínálhatnak előfizetőiknek. Mindezek letöltéséhez az IBM forgalmazza a Nokia szoftverét, és a cégek együttműködésre lépnek a biztonságos tartalomszolgáltatási eljárások kifejlesztése terén is.

A Digital Media for Mobile Devices (DM Mobile) nevet viselő megoldásra épülő szolgáltatásoknak köszönhetoen a felhasználók kiaknázhatják mobileszközeik fejlett funkcióit. A fejlesztés nyílt szabványokon alapul, így az új lehetőségek a különböző hálózatok és mobil eszközök között átjárhatóan használhatóak. A Nokia és az IBM egyaránt aktívan részt vesz az újonnan alakult Open Mobile Alliance (OMA) munkájában. Az OMA-nek közel 200 taggal rendelkezik, célja a mobil iparág nyílt szabványainak kialakítása. Ez tenné lehetővé országoktól, hálózatüzemeltetoktol és mobilszolgáltatóktól független, egymással kompatibilis szolgáltatások létrejöttét, amelyek a felhasználók egyéni igényeihez igazíthatók.