Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Antinori cáfolja a klónbébiről szóló híreket

MTI
2002.07.12. 17:36
Severino Antinori ismert olasz nőgyógyász és kutatóorvos kategorikusan tagadta pénteken kiadott közleményében, hogy embert klónozott volna. Az emberklónozás a klinikai nemzésről június 19-én elfogadott olasz törvény szerint 10-től 20 évig terjedő börtönnel, egymillió euróig terjedő pénzbüntetéssel és az elítéltnek a hivatásától való eltiltásával büntethető.

A professzor arra a híresztelésre reagált, amely szerint nyilvánosan kijelentette volna, hogy klónozással sikerült létrehoznia 18 magzatot, és egy esetben megvalósult a terhesség. Mint írja, annak a komoly tudományos programnak, amellyel foglalkozik, semmi köze az emberklónozáshoz, jelentette az AFP.

A Libération francia napilap pénteki száma szerint Antinori július elején egy bécsi tudományos beszélgetésen mondta a fentieket. A lap szerint az orvos hozzátette, hogy az említett terhesség a tizenötödik hetében van, a magzat jól fejlődik, de nem Olaszországban fog megszületni, és a születés tényét nem fogják azonnal bejelenteni.