Valér
-2 °C
0 °C

Internetkávézó nyílt Kabulban

MTI
2002.07.13. 17:10
Kabulban szombaton megnyílt az első afganisztáni internetes kávéház. A magynyitón megjelent az Egyesült Államok nagykövete Robert P. Finn, aki leszögezte: az Al-Kaida és a tálibok legyőzésével eljött az ideje annak, hogy a figyelem a gazdaságra terelődjön.

A nagykövet szerint az internet révén megnyílhat az ország a külföld előtt, és a világháló használata segíthet abban, hogy helyreálljanak a nemzetközi üzleti kapcsolatok, amelyek gyakorlatilag szüneteltek 23 év háborúskodás alatt.

Az Egyesült Államok 50 ezer dollárt fordított 10 számítógépes terminál felállítására és az internetes műholdkapcsolat kiépítésére a kabuli kereskedelmi minisztériumban. A minisztérium illetékesei azt mondták, hogy a központ mindenki előtt nyitva áll, és a külföldön már meghonosodott internetes kávéházakhoz hasonlóan működik majd.

Finn kijelentette, hogy fokozódó érdeklődés tapasztalható az amerikai üzleti körökben az afganisztáni befektetések iránt. Példaként emelte ki, hogy július második felében üzleti küldöttség érkezik Washingtonból, hogy megvizsgálja az olaj- és gázmezőkkel kapcsolatos beruházások lehetőségét.

Az afgán kereskedelmi miniszter arra kérte a nagykövetet, hogy érje el országában az afgán üzletembereket sújtó amerikai vízumkötelezettség enyhítését.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!