Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

SMS-ben érkeznek a felvételi pontok

2002.07.16. 15:44
Július 17-én és 18-án közel hatszázezer SMS-ben értesíti az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI) a felvételizőket az általuk elért pontszámokról, illetve a felvételi ponthatárokról. Az információkat még a sajtóban történő megjelenése előtt küldik el, a feladathoz szükséges műszaki hátteret a Pannon GSM biztosítja. Azon diákok, akik egynél több helyre is beadták jelentkezésüket, értelemszerűen minden, általuk megjelölt főiskolán vagy egyetemen elért pontszámról, és az intézmény által megállapított ponthatárról is értesítést kapnak.

A tavalyinál tíz százalékkal több felvételiző (összesen 165 ezer fiatal) közel háromnegyede elérhetőségei között mobilszámát is feltüntette a jelentkezési lapon. Ennek köszönhetően ez a mintegy 120 ezer diák szerdán SMS-ben automatikusan tájékoztatást kap a felvételi vizsgán elért összpontszámról, majd egy nappal később az általa megjelölt intézményben vagy intézményekben megállapított ponthatárokról. Természetesen mindezt az információt az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda hivatalos honlapján is megtalálják az érdeklődők.

Azok is kérhetnek tájékoztatást, akik nem adtak meg mobilszámot a jelentkezési lapjukon. Ők az adott intézmény ponthatárát válaszüzenetben kapják meg, amennyiben iktatószámukat és attól kettősponttal elválasztva a jelentkezési helyük sorszámát elküldik a 0620 2020 233-as telefonszámra.