Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Szűz Máriával töltődő mobilosok

MTI
2002.07.17. 09:16
Egy fiatal dél-amerikai pár rendszeresen addig imádkozik egy milánói templomban a Szűz Mária-szobor előtt térdepelve, amíg mobiltelefonjuk kijelzőjén meg nem jelenik a "Töltés befejeződött" felirat. Csodáról azonban nincs szó: a mobil nem a szobor által kisugárzó energiától töltődik fel, a "jelenség" jóval földhözragadtabb: a Szűz Mária megvilágítását szolgáló, a szobor mögé rejtett konnektorba dugja a pár mobiltelefonja töltőjét.

Már több mint egy hónapja "törzsvendége" a házaspár a templomnak - és a konnektornak. A helyi papok jó darabig azt hitték, hogy a pár lelki feltöltődésért és megvilágosodásért lett rendszeres látogatója a templomnak, és rajongva imádja a Mária-szobrot, azért térdel elotte hetente több órát is. Egy takarító józanította ki őket, neki feltűnt, hogy amikor a pár imádkozik, kábel kígyózik a szobor mögé.

A parókia lelkésze, Don Antonio Colombo az áramlopkodás ellenére sem tiltotta ki a házaspárt. "Azért járnak a templomba, mert nincs hol lakniuk. Isten háza az otthonuk. Ha itt feltölthetik a telefonjukat, az olyan, mintha egy pohár vizet adnék nekik" - idézte a papot a Corriere della Sera című olasz lap.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!