Auguszta
-7 °C
0 °C

Internetterminálokat telepítenek a fővárosban

MTI
2002.07.17. 13:57
Fővárosi informatikai programok közös megvalósítására írt alá szándéknyilatkozatot Demszky Gábor főpolgármester és Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter szerdán Budapesten

Demszky Gábor elmondta: a főváros 25 pontján, metróállomásokon, autóbusz-pályaudvarokon, bevásárló-központokban számítógépes terminálokat helyeznek el, amelyeken ingyenesen internetezhetnek az érdeklődők. Jelezte: az első internetes pontokat ősszel alakítják ki a városban. A főpolgármester a tervek között említette a kerületi önkormányzatokkal létrehozandó, teleházszerű internetközpontok megjelenését a fővárosban, amelyekben a piaci árnál kedvezőbb feltételekkel használhatják a világhálót a látogatók. Mint mondta, első lépésként ez év őszén 5-7 ilyen központ kialakítását tervezik, amelyekben összesen 80-100 számítógépet helyeznek el.

Demszky Gábor közlése szerint az augusztus 25-ig benyújtandó pályázatok útján kamattámogatással vagy ingyenesen juthatnak számítógépekhez fogyatékkal élő emberek, miután a fővárosi önkormányzat 250 millió forintot különített el e célra. A főpolgármester ismertetése szerint a fővárosi tervek között szerepel az internetes önkormányzati ügyfélszolgálat és más, a gyors hivatali munkát segítő informatikai szolgáltatások bevezetése.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!