Jácint
16 °C
31 °C

Együttműködés az MTA és az informatikai minisztérium között

Index
2002.07.18. 12:03
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Magyar Tudományos Akadémia együttműködést kezdett, melyben kiemelt szerepet vállal a Magyar Tudományos Akadémia az Információs Társadalom stratégiájának és programjainak kialakításában, valamint a kutatási programokban. Együttműködik a két intézmény a Nemzeti Információs Infrastruktúra Programban is, melyet az Informatikai Minisztérium az Oktatási Minisztériummal közösen gondoz.

A minisztérium számít az MTA az Információs Társadalommal kapcsolatos kutatási programokban való részvételére - a társadalomtudományok, e-gazdaság, informatikai kutatás, nagysebességű hálózati kutatások - kiemelt EU témaként a grid technológia és az informatikai biztonság területén. A minisztérium a Nemzeti Információs Infrastruktúra Program fejlesztési forrásaihoz oly módon kíván hozzájárulni, hogy a kutatók, oktatók és közgyűjteményi dolgozók számára biztosítja az internetszolgáltatást biztosítja.

Szó esett továbbá az űrkutatással kapcsolatos kérdésekről, valamint a kutatási eredmények bemutatására szolgáló portál létrehozásáról is. Számos kezdeményezés indul digitális tartalomfejlesztési programok indításával kapcsolatban is.