Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Együttműködés az MTA és az informatikai minisztérium között

Index
2002.07.18. 12:03
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Magyar Tudományos Akadémia együttműködést kezdett, melyben kiemelt szerepet vállal a Magyar Tudományos Akadémia az Információs Társadalom stratégiájának és programjainak kialakításában, valamint a kutatási programokban. Együttműködik a két intézmény a Nemzeti Információs Infrastruktúra Programban is, melyet az Informatikai Minisztérium az Oktatási Minisztériummal közösen gondoz.

A minisztérium számít az MTA az Információs Társadalommal kapcsolatos kutatási programokban való részvételére - a társadalomtudományok, e-gazdaság, informatikai kutatás, nagysebességű hálózati kutatások - kiemelt EU témaként a grid technológia és az informatikai biztonság területén. A minisztérium a Nemzeti Információs Infrastruktúra Program fejlesztési forrásaihoz oly módon kíván hozzájárulni, hogy a kutatók, oktatók és közgyűjteményi dolgozók számára biztosítja az internetszolgáltatást biztosítja.

Szó esett továbbá az űrkutatással kapcsolatos kérdésekről, valamint a kutatási eredmények bemutatására szolgáló portál létrehozásáról is. Számos kezdeményezés indul digitális tartalomfejlesztési programok indításával kapcsolatban is.