Natália
1 °C
7 °C

Ötszázra növeli alkalmazottai számát a Tata szoftverfejlesztő cég

MTI
2002.07.18. 12:35
Európa az egyik legfontosabb piac, amelynek Magyarország a kulcsa - mondta S. Ramadorai, a szoftverfejlesztő Tata Consultancy Services igazgatója a társaság által szervezett üzleti konferencián csütörtökön Budapesten. Az indiai cég tavaly nyáron állította fel Magyarországon a szoftverfejlesztő központját. A beruházás értékéről a cég igazgatója nem kívánt nyilatkozni.

Ravi Shankar Aisola, az indiai nagykövetség tanácsosa az MTI-nek elmondta: a társaság Magyarországon jelenleg 70 főt foglalkoztat, a magyar alkalmazottak száma 60. Mint mondta, a cég tervei szerint a következő néhány évben 500-ra növelik a foglalkoztatottak számát, és így elérik a mintegy 100 millió dolláros beruházási értéket.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium adatai szerint az idei év első öt hónapjában az Indiába irányuló magyar kivitel értéke 11,1 millió dollár volt, 15,9 százalékkal több mint egy évvel korábban. Az Indiából származó import január-májusban 31,9 millió dollár volt, ami 3,1 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?