Árpád
-2 °C
4 °C

Szelektív hulladékgyűjtés Keszthelyen

MTI
2002.07.19. 12:52
Közel 82 millió forint költséggel az ősz elején bevezetik a szelektív hulladékgyűjtést Keszthelyen; a beruházást 31,5 millió forinttal támogatja a környezetvédelmi tárca. A budapesti Öko-Pannon Kht.-val kötött megállapodás szerint első lépésként 10, a város területét teljesen lefedő gyűjtőszigetet alakítanak ki papír-, műanyag- és üveghulladék konténerek felállításával. Ezt követően decemberben egy mindent befogadó és komposztálóval is ellátott hulladékudvart létesítenek. A hulladékudvar jóvoltából mód lesz a környezetveszélyes olajos anyagok, akkumulátorok és - egyelőre oktatási intézményi akciók keretében - a használt elemek begyűjétésére, majd a későbbi fejlesztések révén az újrahasznosításra.

A szelektív gyűjtés szervezésében, feltételeinek biztosításában részt vevő Öko-Pannon Kht. Győrben már három és fél év óta sikeresen működtet egy hasonló programot. Gönci Beáta, a társaság illetékese az MTI-nek elmondta: az eddigi tapasztalatok és számos önkormányzattal és hulladékhasznosítóval kötött megállapodások révén akár országos rendszer koordinálására is felkészültek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?