Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Távközlési cégekkel egyeztet az informatikai minisztérium

Index
2002.07.19. 15:46
A Hírközlési Döntőbizottság döntéseinek következtében kialakuló helyzet áttekintésére az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a minisztériumba hívja a távbeszélő piac szereplőit - áll a minisztérium pénteken kiadott közleményében. Az IHM szerint a tavaly megalakított, független Hírközlési Döntőbizottság által a napokban, a távközlési vállalatok közötti összekapcsolási ajánlatok tárgyában meghozott határozatok jelentős mértékben befolyásolhatják a hazai távközlés jelenét és az internethasználat jövőjét.

Az első piaci reakciók szerint az érintettek megütközéssel fogadták a testület január óta várt döntéseit a MATÁV-nak, a Vivendinek és az Emitelnek más szolgáltatók részére készített összekapcsolási ajánlatáról. A helyzet értékelése érdekében a minisztérium haladéktalanul megkezdi a határozatok piaci következményeinek felmérését. Ezzel összefüggésben az IHM 2002. július 25-re, csütörtökre a minisztériumba hívja a távbeszélő piac szereplőit.