Valér
-2 °C
0 °C

Internet a belga háztartások egyharmadában

MTI
2002.07.26. 12:36
Belgiumban a háztartások 36,4 százalékának van internetkapcsolata; a munkahelyeken ez az arány 93 százalékos. Az Európai Unió átlagában már a házatartások 37,7 százalékában tudnak a világhálón barangolni; a csúcsot Hollandia tartja a háztartások közel kétharmadának bekötöttségével.

Az EU-országok általános iskoláiban átlag 6,8 személyi számítógép jut 100 tanulóra, Belgiumban 9, az európai középiskolákban száz tanuló 11,3 számítógépen gyakorolhat, Belgiumban 12,4-en. Ezekben az adatokban Luxemburg áll az EU-ban a legjobban, ahol száz kisikolásnak 45 számítógépe van, a dánoknál pedig a középiskolások kétharmadára jut már az iskolában számítógép.

Az internetes összeköttetéssel nem sietnek viszont az iskolákban: Belgiumban száz általános iskolásra 2,7 internetes összeköttetés jut, a középiskolákban 6,4. Ezek az adatok megegyeznek az EU átlagával. A tízmillió lakosú Belgiumban a weboldalak száma tavaly 177 ezer volt és az utóbbi három évben ez a szám minden évben megkétszereződött vagy megháromszorozódott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!