Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar siker a nemzetközi fizikai diákolimpián

MTI
2002.07.29. 13:15
A magyar diákok három arany, egy ezüst és egy bronzéremmel az ötödik helyen végeztek Indonéziában, a Bali szigetén megrendezett 33. Nemzetközi Fizikai Diákolimpián. A versenyen 67 ország diákjai mérték össze tudásukat július 22. és 29. között Balin. Az öttagú magyar csapatot mindössze négy ország előzte meg: Irán, Kína, Korea és Oroszország, közvetlenül diákjaink mögött végzett Indonézia, India, Tajvan és Románia.

A diákolimpián aranyérmet nyert Siroki László, a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium diákja, Béky Bence, a fővárosi Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium tanulója és Tóth Sándor, a csongrádi Batsányi János Gimnázium tanulója. A versenyen ezüstérmet szerzett Geresdi Attila, a pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium diákja, valamint bronzérmet kapott Pápai Tivadar, a barcsi Dráva Völgye Középiskolából.