Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Több magyar tartalmat és internetezőt akar az MSZP

MTI
2002.07.31. 11:24
A korábban elfogadott kormányzati informatikai stratégiát az MSZP alapelveiben támogatta, de azt szeretnék, hogy a politika képviselői állapodjanak meg a kulcskérdésekben - jelentette ki Molnár Gyula, az MSZP informatikai munkacsoportjának vezetője a szerdai sajtótájékoztatón. Az MSZP a négy év alatt teljesítendő célok közé sorolta, hogy a 300 ezer otthoni internetező száma megduplázódjon, és a jelenlegi 2340 iskola helyett mind az 5100 alap-, illetve középfokú intézmény legyen bekötve a Sulinet rendszerébe.

Molnár Gyula szerint növekednie kell a magyar nyelvű tartalomnak a világhálón, egyrészt a kultúrkincsek digitalizálásának folytatásával, másrészt az e-kormányzat interaktívvá tételével. Mint mondta: felkérték a kormányt, vizsgálja meg, hogy az előző kormányzati ciklus alatt 14 ezer pedagógusnak juttatott számítógép nyomán beérkező panaszoknak mi az oka.

Simon Gábor, az Országgyűlés Informatikai Bizottságának szocialista tagja elmondta, hogy segíteni kell a fogyatékos emberek internet hozzáférését, és a "plazafiatalok" számára közösségi internet-elérést kell biztosítani. Hozzátette: kísérleti jelleggel az MSZP honlapján felolvasóprogram működik vakok és gyengénlátók számára.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!