Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Robbanásszerű internetfejlődést ígér az államtitkár

MTI
2002.08.01. 10:21
Négy év múlva Magyarország minden településén elérhető lesz az internet - mondta Csepeli György, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium politikai államtitkára előadásában Szombathelyen. Még az idén tíz új teleház készül el, a következő négy évben pedig a magyar háztartások és közintézmények legalább 24 százalékában elérhetővé válik az internet, a jelenlegi 6 százalékkal szemben.

Csepeli György szerint a jövőben azokat az informatikai vállalkozásokat, szolgáltatókat, - köztük a kábelhálózatok üzemeltetőit - kívánják támogatni, akik hajlandók a nagy sávszélességű internetes hozzáférést is biztosító hálózati végpontok kialakítására, illetve azokat a telefonszolgáltatókat részesítik előnyben, akik az analóg vonalakat az internetezésre alkalmas ADSL vonalakká alakítják át.

Az államtitkár szerint az oktatásban, különösen pedig a felsőoktatásban elképzelhetetlen a fejlődés az informatika, az elektronikus kommunikáció robbanásszerű fejlődése nélkül. A legmarkánsabb változásokat az információs fejlődés a közigazgatásban hozhatja. Hosszabb távon minden hivatalos ügyet az állampolgárok informatikai eszközökkel is intézhetnek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!