Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robbanásszerű internetfejlődést ígér az államtitkár

MTI
2002.08.01. 10:21
Négy év múlva Magyarország minden településén elérhető lesz az internet - mondta Csepeli György, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium politikai államtitkára előadásában Szombathelyen. Még az idén tíz új teleház készül el, a következő négy évben pedig a magyar háztartások és közintézmények legalább 24 százalékában elérhetővé válik az internet, a jelenlegi 6 százalékkal szemben.

Csepeli György szerint a jövőben azokat az informatikai vállalkozásokat, szolgáltatókat, - köztük a kábelhálózatok üzemeltetőit - kívánják támogatni, akik hajlandók a nagy sávszélességű internetes hozzáférést is biztosító hálózati végpontok kialakítására, illetve azokat a telefonszolgáltatókat részesítik előnyben, akik az analóg vonalakat az internetezésre alkalmas ADSL vonalakká alakítják át.

Az államtitkár szerint az oktatásban, különösen pedig a felsőoktatásban elképzelhetetlen a fejlődés az informatika, az elektronikus kommunikáció robbanásszerű fejlődése nélkül. A legmarkánsabb változásokat az információs fejlődés a közigazgatásban hozhatja. Hosszabb távon minden hivatalos ügyet az állampolgárok informatikai eszközökkel is intézhetnek.