Judit
3 °C
7 °C

Új magyar metakereső: Ariadnet

Index
2002.08.01. 10:28
Elindult a Hungary.Network által létrehozott új metakereső, az Ariadnet. Az új szolgáltatás a magyar és nemzetközi honlapok tartalmában az összes fontosabb kereső együttes használatával tud keresni. A metakereső felülkeres: összesít és fontossági sorrendben újrakeres a megadott szóra, szavakra.

Az ingyenes kereső kétféle: szerveroldali-, illetve letölthető kliensoldali változatban is a felhasználók rendelkezésére áll. A szerveroldali megoldás a www.ariadnet.hu címen érhető el. Használata hasonlít a megszokott keresőkéhez. A szabadon letölthető kliensoldali változattal a keresést ezután a felhasználó saját gépéről indíthatja anélkül, hogy a metakereső honlapjára el kellene látogatnia. A keresés a felhasználó által megadott szó vagy szavak alapján egyidejűleg 11 magyar és 5 külföldi keresőt használ, melyek között a felhasználó válogathat. A találati listán fontossági sorrendben ("relevancia szerint") jelenik meg az eredmény.

Az új magyar "metakereső" közel 9 hónapos fejlesztési munka eredményeképpen készült el. A Hungary.Network a fejlesztést a MEH Informatikai Kormánybiztossága által a Széchenyi terv keretében 2001-ben meghirdetett, nyilvános pályázaton elnyert támogatás segítségével valósította meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?