Tekla
8 °C
20 °C

Új magyar metakereső: Ariadnet

Index
2002.08.01. 10:28
Elindult a Hungary.Network által létrehozott új metakereső, az Ariadnet. Az új szolgáltatás a magyar és nemzetközi honlapok tartalmában az összes fontosabb kereső együttes használatával tud keresni. A metakereső felülkeres: összesít és fontossági sorrendben újrakeres a megadott szóra, szavakra.

Az ingyenes kereső kétféle: szerveroldali-, illetve letölthető kliensoldali változatban is a felhasználók rendelkezésére áll. A szerveroldali megoldás a www.ariadnet.hu címen érhető el. Használata hasonlít a megszokott keresőkéhez. A szabadon letölthető kliensoldali változattal a keresést ezután a felhasználó saját gépéről indíthatja anélkül, hogy a metakereső honlapjára el kellene látogatnia. A keresés a felhasználó által megadott szó vagy szavak alapján egyidejűleg 11 magyar és 5 külföldi keresőt használ, melyek között a felhasználó válogathat. A találati listán fontossági sorrendben ("relevancia szerint") jelenik meg az eredmény.

Az új magyar "metakereső" közel 9 hónapos fejlesztési munka eredményeképpen készült el. A Hungary.Network a fejlesztést a MEH Informatikai Kormánybiztossága által a Széchenyi terv keretében 2001-ben meghirdetett, nyilvános pályázaton elnyert támogatás segítségével valósította meg.