Mátyás
-6 °C
1 °C

Nyolcmillió mobiltelefon Csehországban

MTI
2002.08.02. 12:05
A tízmillió lakosú Csehországban június végén nyolcmillió mobiltelefon volt használatban, vagyis a lakosság nyolcvan százalékának - beleértve a gyerekeket is - van maroktelefonja - közölte a prágai sajtó a mobiltelefon-szolgáltatást nyújtó három társaság adataira hivatkozva. Tavaly év végén 7 millió mobiltelefon volt használatban Csehországban.

A friss adatok szerint az Eurotelnek 3,57 millió, a T-Mobilnak (korábban Paegas) 3,4 millió, a piacra legkésőbb belépő Oskarnak 1,06 millió előfizetője volt az idei első fél év végén. Csehországban már hosszabb ideje telített a mobiltelefon-piac, s ezen a területen a csehek nemcsak kelet-európai partnereiket, hanem például a szomszédos Németországot is megelőzik.

Mindhárom társaságnál a szolgáltatásokat használók mintegy 20 százaléka előfizetéses viszonyban van a céggel, nyolcvan százalékuk előre fizetett kártyát használ telefonjához. A mobiltelefonos társaságok most azt várják, hogy fokozatosan csökkenni fog az eladott telefonok száma. Ez már az idei első félévben is érezhető volt. Az első félévi bevételekről egyelőre csak az Eurotel közölt adatokat. A cég bevételei most első ízben öt százalékkal csökkentek, de az első hat hónap alatt így is 13,86 milliárd koronát tettek ki. A szakértők szerint a cég továbbra is nagyon nyereséges.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft