Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Országos mobil internet már Amerikában is

Reuters
2002.08.07. 17:06
Csütörtökön indítja be országos mobil internetes szolgáltatását a negyedik legnagyobb amerikai vezetéknélküli távközlési szolgáltató, a Sprint PCS. A nagysebességű kapcsolat révén a felhasználók zenéket tölthetnek le vagy fotókat cserélhetnek akár beszélgetés közben is. A hálózat segítségével a mobiltulajdonosok filmeket is nézhetnek.

A többi amerikai szolgáltató már korábban elindította hasonló szolgáltatását, azonban ezek csak helyi szinten érhetők el. Így a Sprint PCS hálózata az első, mely az egész országra kiterjed.

Elemzők szerint a szolgáltatás színvonalának biztosítása lesz a társaság számára a legnagyobb kihívás, hiszen hálózatának minősége egyelőre meglehetősen rossz: nagyvárosokban és épületeken belül gyakran megszakad a vonal, rossz a hangminőség.