Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Az eTel és a PanTel pert indít a HDB ellen

MTI
2002.08.09. 12:07
A Fővárosi Bíróságon az eTel Magyarország és a PanTel közös keresettel megtámadta a Hírközlési Döntőbizottság (HDb) határozatát a Matáv összekapcsolási referenciaajánlatának (MARIO) elfogadásáról. A két társaság közleménye szerint a keresetlevél a magyar távközlési előfizetők érdekeit is szem előtt tartva a MARIO-t jóváhagyó határozat felfüggesztését, végső soron hatályon kívül helyezését szorgalmazza. Ugyanezen érdekek fokozott érvényesítése érdekében kérte a két távközlési vállalat nyilvános tárgyalás kitűzését.

Az eTel és a PanTel arra számít, hogy a bíróság új eljárásra kötelezi a HDb-t, s ezzel az alternatív távközlési szolgáltatók számára elfogadható, a magyar távközlési versenypiac kialakulása és a távközlési előfizetők szempontjából is előnyös döntés születhet - áll a közleményben.

Az üggyel kapcsolatban a Hírközlési Felügyelet közölte: a hírközlési törvény alapján a HDb határozatai, így a Matáv összekapcsolási referencia-ajánlatának az elfogadása is, bíróság előtt megtámadhatók, s a bíróság jogosult azok tartalmi és eljárási jogszerűségét vizsgálni. A közlemény kitér arra is, hogy a HDb véleménye szerint határozata a jogszabályoknak megfelel, s az adott jogi keretek között a lehető legjobban szolgálja a piac fejlődését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?