Judit
2 °C
7 °C

Jogsértően kötötte hálózati szerződéshez a díjmegosztást a Hungarotel

MTI
2002.08.09. 15:12
Jogsértést követett el a Hungarotel Rt. akkor, amikor a internetes telefondíj-megosztás alkalmazását a hálózati szerződés megkötésének feltételéhez kötötte és ezért január 1-től nem adott át díjhányadot a Prakticomp Internet Szolgáltató Kft-nek. A közlemény szerint a HDb kötelezte a Hungarotelt a másik cég által kérelmezett díjhányad 8 napon belüli átadására. A két cég másik vitájában a HDb ugyanakkor nem találta megalapozottnak a Praktocomp kérelmét, annak megállapítására, hogy a Hungarotel nem tett eleget együttműködési kötelezettségének.

A HDb döntött az Axelero-V-fon vitában is. Az Axelero Rt. kérelmet nyújtott be a Hírközlési Döntőbizottsághoz a V-fon Rt. ellen az internet szolgáltatás hálózati hozzáférési szerződés megkötésével kapcsolatos jogvita ügyében.

A HDB megállapította, hogy a V-fon Rt. a hálózati szerződések megkötésére a jogszabályban meghatározott határidőt elmulasztotta és kötelezte a kérelmezettet a hálózati szerződés kézbesítéstől számított 30 napon belüli megkötésére, illetve a megkötött szerződés 5 napon belüli benyújtására. A HDB ugyanakkor nem találta bizonyítottnak az Axelero Rt. azon állítását, hogy a V-fon megsértette az általános együttműködési kötelezettséget és diszkriminatív módon kívánt szerződést kötni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?