Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Jogsértően kötötte hálózati szerződéshez a díjmegosztást a Hungarotel

MTI
2002.08.09. 15:12
Jogsértést követett el a Hungarotel Rt. akkor, amikor a internetes telefondíj-megosztás alkalmazását a hálózati szerződés megkötésének feltételéhez kötötte és ezért január 1-től nem adott át díjhányadot a Prakticomp Internet Szolgáltató Kft-nek. A közlemény szerint a HDb kötelezte a Hungarotelt a másik cég által kérelmezett díjhányad 8 napon belüli átadására. A két cég másik vitájában a HDb ugyanakkor nem találta megalapozottnak a Praktocomp kérelmét, annak megállapítására, hogy a Hungarotel nem tett eleget együttműködési kötelezettségének.

A HDb döntött az Axelero-V-fon vitában is. Az Axelero Rt. kérelmet nyújtott be a Hírközlési Döntőbizottsághoz a V-fon Rt. ellen az internet szolgáltatás hálózati hozzáférési szerződés megkötésével kapcsolatos jogvita ügyében.

A HDB megállapította, hogy a V-fon Rt. a hálózati szerződések megkötésére a jogszabályban meghatározott határidőt elmulasztotta és kötelezte a kérelmezettet a hálózati szerződés kézbesítéstől számított 30 napon belüli megkötésére, illetve a megkötött szerződés 5 napon belüli benyújtására. A HDB ugyanakkor nem találta bizonyítottnak az Axelero Rt. azon állítását, hogy a V-fon megsértette az általános együttműködési kötelezettséget és diszkriminatív módon kívánt szerződést kötni.