A barom amerikai egyesben ment Pécsig?

2005.07.25. 14:01 Módosítva: 2005.07.25. 14:01

Nem hajtott le Pécsig egy barom amerikai turista egyes fokozatban 70-80-nal egy bérelt C4-es Citroennel, aminek nem égett le a motorja, ahogy azt egy emailes hoax állítja. Az autó tulajdonosa, a Sixt autókölcsönző szerint az egész egy rossz vicc, de már a németországi Siemenstől is keresték őket a részletek után érdeklődve.

Szenes vagy nem szenes?

"Ezt nem hiszitek el!!!" címmel és négy fotóval érkezett a körlevél: "bevittek egy C4-est a szervizbe a SIXT-től. Az autó egy amerikainak volt kiadva. Képzeld, a barom azt hitte, hogy automata, és egyesben lement Pécsig 70-80-nal! Az autó belülről szétégett, , a motor a váltó, minden szénné égett, egy hatalmas lyuk égett a motorháztetőbe!"

És a kamulevél továbbküldőinek nem tűnt fel, hogy az egész csak kamu? Próbálták például már modern családi autóban 7000 fölé vinni a fordulatszámot? Az automatika letiltja a gázadást.

A hoax jól sikerült: a Sixt autókölcsönző budapesti ügyvezetője egész nap a barom amerikai legendájának eloszlatásával foglalkozott. "Rengetegen hívtak, telefonáltak a németországi Siemenstől, hogy mi történt, sőt még régi barátaim is előkerültek, akik megkapták a levelet" - mondta Dévai Gábor, aki elmondta a történet másik feléről is az igazságot.

Valóban bérelt tőlük egy amerikai állampolgár autót, de az "ostoba nép fia" valójában magyar volt. Az ügyfél több napig használta a kocsit, amikor az utolsó napon valami rejtélyes műszaki hiba miatt kettesben leégett, a tűzoltóknak kellett eloltani. A hiba okát még vizsgálják. Dévai szerint a mindennapi történetet egy tréfás kedvű tréleres, vagy a Wallis Rt. Citroen-szervizének dolgozója írhatta, miután a Sixttől odaszállították az autót.  • Hírek
  • Bankszámla