Amikor a körlevél visszavág

2005.12.05. 12:02
0 hozzászólás

A ingyenes sms lehetősége úgy tűnik, manapság egy Michelle Wild-Paris Hilton pornófilmnél is nagyobb izgalmat vált ki, hatvan forint spórolás reményében az ember szívesen megosztja az emailcímét, telefonszámát és postacímét akár egy olyan céggel is, akinek publikus üzleti stratégiája a marketing célokra felhasznált adatgyűjtés.

Így van ez az elsősorban a iWiW-en hetek óta terjedő Smskuldo.hu szolgáltatás körlevelével is.

Regisztráld magad Te is http://www.smskuldo.hu weblapon, hogy ingyen küldhess sms-t! ! ! A regisztrált felhasználók számának el kell érni a 15000 főt, s onnantól beindul az oldal.
Légyszi küldd tovább ezt az e-mail, hogy minél több emberhez eljusson.

Az oldal Üzleti terve igazi csemege: "Az emberek hajlandóak egy ingyen elküldött sms-ért, ennek az értéknek a többszörösét dolgozni a virtuális térben" - indul az üzleti terv szövege, majd részletesen kifejti, hogy a cél egy olyan sikeres reklámoldal létrehozása, ami népszerűségével végül a freemail felett is győzedelmeskedik. Mivel az utopisztikus terv eddig nem jött be, megkérdeztük az Smskuldo.hu-t üzemeltető BázisNet Kft.-t, hogy állnak a szuper üzlet kivitelezésével.

Varga Krisztián, értékesítési vezető azt mondta, bár már a T-mobile-lal is tárgyaltak a "virtuális tér" értékesítéséről, végül megszakadt az együttműködés. Azt sem lehet tudni, hogy mikor indul az oldal, talán majd ha "megérik rá a piac". Mindenesetre teljesen független a regisztráltak számától az indulás, sőt, a szájt nyitószövege szerint már huszonötezren regisztráltak, mégse történt semmi, az egyes menüpontok alatt a Hamarosan! felirat olvasható.

Tehát, a levél szövege zsíros kamu, látszólag az adatbázisépítés a célja, de az értékesítési vezető tagadja, hogy ők indították volna a hoaxelemekkel vegyített spamet. Varga Krisztián azt mondta, még sosem látta a körlevelet (úgyhogy elküldtük neki), de hallott róla és az utóbbi hetekben úgy vette észre, hogy megnőtt a regisztráltak száma.

És még vírusos is?

Pár napja tovább bonyolódott az Smskuldo.hu-ügye, a körlevéllel kapcsolatos körlevél járja a hálót. Eszerint aki regisztrált az oldalra annak hamar vírusos lesz a gépe.

Ha regisztráltál az -en terjesztett http://www.smskuldo.hu címre és számodra "ismeretlen ismerőstől" kaptál olyan e-mail, amire nem számítottal a tartalma, vagy szövege miatt és csatolva van hozzá egy *.jpg.pif kiterjesztésű file, esetleg a küldő a wish-flash@macromedia.com TÖRÖLD KI AZONNAL met VIRUSOS! ! !
Küldd tovább lécci ezt az üzit mindenkinek! ! !

Nem tudjuk, hogy mi a kapcsolat a vírus és az Smskuldo.hu között, mert senkiről nem tudunk, aki valóban kapott volna a vírusos levélből. Lehet, hogy egyszerű ellenreklámról van szó, mindenesetre a jpg.pif kiterjesztés eszünkbe juttatja a Zafi.B féreg magyar nyelvű változatát. Ugyanilyen például a

Tárgy: eTessék mosolyogni!
Levéltörzs:
Ha ez a kép sem tud felviditani, akkor feladom!
Sok puszi:
Fájlmelléklet: "meztelen csajok fociznak.flash.jpg.pif"

vagy a

Szia!
Aranyos vagy, jó volt dumcsizni veled a neten!
Remélem tetszem, és szeretném ha te is küldenél képet
magadról, addig is csók: Anita
Fájlmelléklet: "anita.image043.jpg.pif"

Összefoglalva: az ingyenes Smskuldo tehát nem működik, nem is lehet tudni, hogy elindul-e valaha, a féreg viszont létezik, úgyhogy ha a fenti emailt megkapják, ne nyissák meg a mellékletet!