Bonsai macska: az örök darab

2005.12.05. 09:00
0 hozzászólás

A Hoaxkábel beindulása óta jobbnál jobb kamuemaileket kapunk. Bár éppen most nem éli reneszánszát, de örök darab például a felejthetetlen bonsai macska-hoax.

Légy szíves olvasd el ezt az üzenetet, s ne töröld ki! Ez nem egy "hülye" körlevél...

Tegye be az üvegbe!

Most együtt kell dolgoznunk! Egy honlap, amelyet már egy éve be tudtunk záratni, most azonban visszajött. Újra be kell tiltatnunk!!! Egy japán New York-ban macskákat tenyészt és ad el, amelyeket BONSAI CATS-nek hívnak. Ez még teljesen hétköznapinak tűnik, DE!!!!!!!!: a macskák egy izomlazító szert kapnak, s ÉLVE üvegekbe lesznek zárva, ahol életük végéig élnek!!! A macskákat egy csövön keresztül etetik, s egy kis vezeték van bevezetve a vizeletnek. A macska csontszerkezete hozzáilleszkedik az üveghez, hisz még növekedésben van. Ez az embertelenség New Yorkban, Kínában és Indonéziában a legújabb divat. Ha kibírod, nézd meg a következő honlapon: http://www.bonsaikitten.com

A tiltakozáshoz a listának 500 nevet kell tartalmaznia. Másold a szöveget egy új üzenetbe, írd a neved a végére és küldd el mindenkinek, akit ismersz!

Ha látod, hogy a lista elérte az 500+50 (az érvénytelenek miatt ráhagyott plusz) nevet, légy szíves küldd el ... címre. A teljes neves aláírás érvényes, országjelzés jó, ha ott van.

Uvegben

Ahogy arra a városi legendákkal, hoaxokkal foglalkozó Snopes.com is rámutat, a weboldal egy vicc, és valójában soha senki nem készít üvegbe tömött kismacska-díszt. Ennek ellenére egyes állatvédők újra és újra rátalálnak az oldalra, majd felháborodással vegyes szomorúsággal kattintanak a ’válasz mindenkinek’ gombra, és az örök hoax újra útjára indul.

A bonsai macskák ügyében 2001-ben az FBI nyomozást indított. A részletekről itt olvashat magyarul, itt pedig angolul.