Perrel fenyegetik a Gyógyító Web Gömböt

2005.12.16. 09:56
1 hozzászólás

"Valerus Santus vagyok, webgyógyító programozó. Több mint tíz éve foglalkozom a spiritualizmussal és az informatikával. E két tudomány integrálásával pedig már több mint öt éve. Gyógyító Web Gömb projektem keretében most bárki számára - 2 hónapon át - ingyenesen lehetővé teszem, hogy kipróbálja és megtapasztalja a Gyógyító Web gömb jótékony hatásait!" - olvasható a Gyógyító Web Gömb pár napja indult oldalán, melynek címe úgy terjed futótűzként a magyar internethálózaton, mint a futótűz.

A Gyógyító Web Gömb egyszerű animált gifnek tűnik az avatatlan szem számára, de a webgyógyító programozó biztosít afelől, hogy a gyógyulni vágyók pozitív egészségügyi változásokat tapasztalnak majd, már akár egy hét rendszeres használat után is.

Gomb

A technológia persze titkos, annyit tudhatunk csak meg, hogy "a GYWG balról-jobbra, illetve jobbról-balra irányuló fizioenergiai mozgásával az Internetben található, fel nem használt energiát gyűjti össze és azt irányítja kifelé", és hogy ezt az energiát fogadhatjuk be megfelelő ellazulással és koncentrációval.

A gömb egyelőre csak egyszemélyes, de a későbbiekben akár ketten is használhatják majd. Az instrukciók egyszerűek:
"1. Belépés után koncentráljon a képernyő közepén megjelenő Gyógyító
Gömbre!
2. Tudatilag és fizikálisan is engedje, hogy a Gömbből kiáramló energiák
Önbe áramolhassanak bele.
3. Koncentráljon!
4. A gyakorlatot naponta legalább 10 percig, FOLYAMATOSAN, megszakítás
nélkül végezze!"

Mikor már kiszórakoztuk magunkat, a feltűnő hasonlatosság okán utánajártunk, nem kedvenc médiahekkerünk aktivizálta-e magát újra, és mit ad isten, ő volt.

Neki köszönhettük nyáron a lakodalmasrockdalszövegíró-tanfolyamot is, amit a Híradó.hu és a Napi Ász is úgy beszopott, hogy öröm volt nézni. Emberünk elmondta, hogy érdekes reakciókat keltett az emberekben az oldal, amit csütörtök estig több tízezren látogattak meg. Persze sokan azonnal levették, hogy viccről van szó (programozó és rocksztár informátorunk már eleve így küldte nekünk is a linket), de még többen voltak, akik erre a mégoly nyilvánvaló jelek ellenére sem jöttek rá. Olyanok persze nem jelentkeztek, akik komolyan el is hitték, hogy gyógyít a gömb, de a többség azért azt gondolta, hogy egy újabb sarlatán próbálkozik pénzszerzéssel az emberek hiszékenységét kihasználva.

A névtelenséget kérő médiahekker számos gyalázkodó levelet kapott, sőt egyszer már föl is törték az oldalt. Tudom, hogy nagyon sok az irigy ember, és azok, akik ok nélkül bántanak, ezt számtalan email bizonyítja. Arról is értesültem, hogy mások is hasonló gyógyító infóspirituális technológián dolgoznak, feltehetőleg nekik érdekük, hogy elhallgattassanak. De nem adom fel! - kommentálja az esetet Valerus Santus. Eleinte telefonszám is szerepelt az oldalon, így volt, aki telefonon, szakmai keresztkérdésekkel próbálta sarokba szorítani és leleplezni a webkuruzslót. Egy programozó még perrel is fenyegetőzött: "Ön a hozzám hasonló programozókat járatja le a hülyeségével. Tájékoztatni szeretném, hogy az oldal tartalmát es hitelességét vitatva ügyvédem útján az emberek megtévesztéséért, hitelrontásért pert fogok indítani Ön ellen. A perben vagyoni es nem vagyoni kártérítést is követelni fogok. A bíróság szakértők bevonásával majd eldönti, hogy a "technológia" megfelelő-e. Mivel szakmabeli vagyok, valamint szakvéleményeket mi magunk is szoktunk csinálni, ezért azt ajánlom, keressen egy nagyon jó ügyvédet" - írja a felháborodott informatikus a rendelkezésünkre bocsátott levélben.

Legutóbb a sajtót akarta tesztelni, de ezúttal egyszerűen a l'art pour l'art szórakoztatás nemes célja vezérelte, árulta el kérdésünkre médiahekkerünk. "Ez nem bántó, hanem szórakoztató tréfa, nem olyan, mint például a vérellátókat megbénító lánclevél. Egyúttal a mindent gyógyító csodaszereket is kifigurázza az oldal" - mondta. Majd megemlítette, hogy jobban belegondolva a gömb végülis muködik, mert ha valaki hisz benne, akkor a placebóhatás gyógyít, máskülönben meg a nevetés, aminek pozitív hatásai régóta bizonyítottak.

A Hoaxkábel kedvenc médiahekkere végül csak annyit tett "érdekességképpen" az elmondottakhoz, hogy a gömbszájt dizájnjában egy olyan ember segített neki, akinek egy projektje (egy honlap) évek óta fut a neten, és a mai napig kevesen tudják, hogy kamu.

Ennek még utánajárunk.