Elkelt a Körszálló tőszomszédságában lévő lakás

2006.01.06. 15:31
0 hozzászólás

kilatas

Hatalmas emailtömeget generált az a lánclevélben terjedő lakáshirdetés, amiben az eladó a vételár egy százalékát, 153 ezer forintot ajánl annak a személynek, aki segít vevőt találni. Ehhez cserébe annyit kér, hogy aki megkapja a "Körszálló tőszomszédságában lévő kis lakás" hirdetését, küldje tovább a lehető legtöbb embernek. Az elsősorban az iWiW közösségi szájton indított körlevél péntekre aktualitását vesztette, a lakás elkelt. A tulajdonosa tőlünk értesült arról, hogy a levél egyik mutációjában valaki január hetedikére házibulit szervez a lakásba.

A tulajdonos az elmúlt pár napban több mint száz érdeklődőnek mutatta meg a lakást, a vevő végül nem az iWiW-en, hanem ingatlanügynökön keresztül érkezett. Kramer Tamás, hirdető szerint szociálpszichológiai szempontból érdekes jelenséggel állunk szemben.

A körlevél

Kedves Mindenki!

Eladom a lakásom, egy hangulatos, tetőteraszos kis lakást a Körszálló tőszomszédságában.

Küldd tovább ezt az emailt amennyi embernek csak tudod. Ha így találom meg a vevőt a lakásomra, akkor ő megnevezheti azt, akitől az emailt kapta. A szerződés megkötésekor a vételár 1%-át fizetem ki annak, aki a vevőt értesítette. Ehhez semmi mást nem kell tenned, minthogy a lehető legtöbb embernek továbbküldöd ezt az emailt. Ha te szerzed a vevőt, tiéd a nyeremény.

Miután a dolog kezd sürgőssé válni, az ár csak 15.3 millió forint!

Paraméterek: 38 nm + 12 nm tetőterasz, 1 szoba, előszoba, fürdőszoba, étkezőkonyha, 4 éve felújtott, fiatalos, világos, nagyon alacsony rezsi, egyedi fűtés, kilátás a Városmajorra és a Gellérthegyre, csendes, forgalomtól teljesen elzárt utcarészen.

Vacsora és reggeli a tetőteraszon, egésznapos privát napfürdőzés, ősfás-ősszomszédos környezet, háztetők, kémények, manzárd, Párizs.

És számos lehetőséget rejt bővítésre, átalakításra.

Fényképek a lakásról:

http://share.shutterfly.com/action/welcome?sid=8AbOHDRw5cNGO9

http://www.ingatlan.com/h521509

Ezúton kérem ismételten, hogy küldjétek tovább ezt az email-t a lehető legtöbb címre (mass-marketing), ha ugyanis így találom meg a vevőt, akkor őneki jogában áll megnevezni azt a személyt, akitől az email-t kapta, és így jogosulttá válik a fenti 1% jutalékra.

Köszönettel:

Kramer Tamás
06/**/***-****

Az iWiW-en indulatos reagálások sora kísérte a január 4-én megjelent lánclevelet, többen saját ismerőseik emailcímét tiltották le, egy elkeseredett tag az online közösségből is kiábrándult: "Én már kezdem megutálni a wiw-et, holott tök jó dolgok is történnek rajta. De ez tényleg tarthatatlan. Minden nap 10 levél érkezik, abból 7 spam, azon belül pedig 6 ugyanaz a spam. De az is rohadt unalmas, hogy mindenki ezen nyafog. Akkor mi a megoldás? Ismerek olyat, aki már törölte a regisztrációját..."

Szociálpszichológiai érdekesség?

Kramer Tamás elmondta, már korábban is hirdette a lakást a iWiW-en, és most azért írt közvetlen ismerőseinek újra körlevelet, hogy tudassa velük, ezúttal olcsóbban kínálja az ingatlant. "Nagyon sokan érdeklődtek, nem tudom a pontos számot, de több mint száz érdeklődő meg is nézte a lakást" – mondta Kramer Tamás, aki végül egy ingatlanügynök segítségével talált vevőt, így a iWiW-es hirdetésben szereplő egy százaléknál többet, 3-4 százalékot kellett fizetnie az ügynöknek.

"A körlevél egészen más tömegkommunikációs eszköz, mint bármi, ami ma megfigyelhető, szociálpszichológiai szempontból is érdekesnek találom a terjedését. Veszélyesnek tartom a körlevelet, de a spam még annál is veszélyesebb" – mondta Kramer Tamás. Amikor felvetettük, hogy a pénzszerzési lehetőséget kínáló hirdetés véleményünk szerint kéretlen levél, a hirdető hozzátette: „Azt reméltem, hogy az ismerőseim csak az érdeklődőknek küldik majd tovább, vagyis sokkal szűkebb körnek szántam. Voltak, akik rosszindulatúan használták fel, de a többség jó szándékkal továbbította a levelet. Egyetlen személy hívott fel, különféle válogatott káromkodásokkal" – mondta a hirdető, aki nem tudott arról, hogy a lánclevélnek megjelent egy mutációja is, ami az eredeti szöveget felhasználva házibulit szervez a lakás címére.

"Kedves Mindenki!

Az év házibulija most szombaton (2006 január 7.) egy hangulatos, tetőteraszos kis lakásban a Körszálló "tőszomszédságában"!

Küldd tovább ezt az emailt amennyi embernek csak tudod. Ha így találom meg az új barátnőm, akkor ő megnevezheti azt, akitől az emailt kapta. És lehet az esküvői tanúm...
Ehhez semmi mást nem kell tenned, minthogy a lehető legtöbb embernek továbbküldöd ezt az emailt. Ha te szerzed a nőt, tiéd az esküvői tortáról a marcipán!

Miután a dolog kezd sürgőssé válni, akár 15,3 millió forintot is fizetek!

Paraméterek: 38-as láb, 4 éve felújított, fiatalos, világos, nagyon alacsony, egyedi, csendes, forgalomtól teljesen elzárt...

A buli programja:
Vacsora és reggeli a tetőteraszon! egésznapos privát fürdőzés, ősszomszédos üvöltözés, menekülés a háztetőn, kéményen, manzárdon, irány Párizs!! (hátha ott nem találnak meg..)

A buli számos lehetőséget ad majd bővítésre, és annál több okot felújításra!

Fényképek a helyszínről:

http://share.shutterfly.com/action/welcome?sid=8AbOHDRw5cNGO9

Ja és tudjátok, "mass-marketing"! Akkor szombaton őőőőőrült nagy házibuli!
További infó:

Kramer Tamás, a már igen jól ismert telefonszámon elérhető!

Köszönettel... "

Figyelem. A buli híre kamu, a lakás pedig elkelt, tisztelettel kérjük, ne küldjék tovább a levelet. Ma sem, holnap se, és öt év múlva se.