Bezár az MSN?

2006.01.25. 10:27 Módosítva: 2006-01-25 10:27:52
0 hozzászólás

msn

Január eleje óta jópofizó szöveggel kopogtat a postaláda ajtaján az MSN két igazgatója, Andy és John. Az állítólagos cégvezetők levele szerint annyira sokan használják az MSN-t, hogy kénytelenek megszüntetni a szolgáltatást. Már csak 578-an regisztrálhatnak, méghozzá úgy, ha a lehető leggyorsabban a lehető legtöbb embernek küldik el Andy és John értesítését.

Ugye ez így már önmagában hatalmas kamunak tűnik? Olvassa el a levelet, és azt is, hogy mi az igazság.

A körlevél

Heló itt Andy és John, az msn igazgatói, elnézést a zavarásért de az msn lezárulni készül. Ez azért van, mert túl sok meggondolatlan ember elhasználja az összes címet (pl. egy ember sok címet regisztráltat csak magának), és nekünk csak 578 regisztrációs helyünk maradt.
Ha te meg szeretnéd szüntetni a regisztrációdat, NE KÜLDD TOVÁBB EZT A LEVELET SENKINEK!
Ha meg szeretnéd tartani a regisztrációdat, akkor KÜLDD EL MINDENKINEK A CÍMLISTÁDON!

Ez nem vicc, le fogjuk állítani a szervereket. Továbbítsátok, kösz.
AKI SOHA NEM KÜLDI TOVÁBB EZT A LEVELET, ANNAK A REGISZTRÁCIÓJÁT
MEGSZÜNTETJÜK, ÉS KÖTELEZNI FOGJUK 10.00 ANGOL FONT (KB
4000-4200 FT) FIZETÉSÉRE AZ ÚJBOLI HAVI HASZNÁLATÉRT!
KÜLDD EL MINDENKINEK A CÍMLISTÁDON!
MOST MÁR TUDOD MIT KEL TENNED!
DE!!!! NE "TOVÁBBKÜLD"-ÉSSEL("forward") ÉS NE "VÁLASZOL"-ÁSSAL ("reply")
KÜLDD TOVÁBB A LEVELET!
MÁSOLD ÁT AZ EGÉSZ LEVELET(kijelölés egérrel majd ctrl+c, vagy jobb egérgomb "másolás"), CSINÁLJ ÚJ LEVELET ÉS ILLESZD BE AZ EGÉSZ SZÖVEGET
(ctrl+V, vagy jobb egérgomb "beillesztés"). KÖSZÖNJÜK A FIGYELMEDET!

És az eredeti levél:

Hey it is Andy and john the directors of MSN, sorry for
the interruption but msn is closing down. this is because too many
inconsiderate people are taking up all the name (making up lots of
different accounts for just one person), we only have 578 names
left. If you would like to close your account, DO NOT SEND THIS
MESSAGE ON.

If you would like to keep your account, then SEND THIS MESSAGE TO EVERYONE
ON YOUR CONTACT
LIST. This is no joke, we will be shutting down the servers. Send it on, thanks.

WHO EVER DOES NOT SEND THIS MESSEAGE, YOUR ACCOUNT WILL BE
CLOSED AND YOU WILL COST Ł10.00 A MONTH TO USE. SEND THIS TO EVERYONE ON YOUR CONTACT LIST. NOW YOU KNOW WHAT TO DO. PLEASE DO NOT FORWARD THIS or REPLAY.
COPY THE WHOLE EMAIL. GO BACK TO YOUR INBOX AND CLICK ON NEW.
AND PASTE
THANK YOU FOR YOUR ATTENTION

Az igazság

Mindenfajta utánajárás nélkül, amikor megkapja a levelet, gondolkodjon el a következőkön:

1) Vajon egy ilyen fontos levelet az MSN így, a sajtó kizárása nélkül, lánclevélben, ráadásul súlyos stiláris, és helyesírási hibákkal közölne? A levélben szerepel az eredeti, angol nyelvű változat is, amiből nyomon követhető, hogy az állítólagos igazgatópáros nem nagy ismerője a nyelvi szabályoknak. A ’válasz’ (angolul ’reply’) kifejezést a nagy hatalmú Andy és John ’replay’-nak (lejátszás, visszajátszás), az MSN-t néha csupa nagy, néha csupa kisbetűvel, a whoever-t (aki, akárki, bárki) viszont külön írja.

2) Feltehetően, ha az MSN-nek két igazgatója lenne, akkor is teljes névvel, nem pedig "Andy és john"-ként nyilvánulnának meg. Kontaktcímet, vagy telefonszámot hagynának, ahol érdeklődni lehet a változásról.

3) Ha valóban "leállítják a szervereket", azt is jelenti, hogy hiába továbbítja a hotmailes emailcímmel rendelkező lelkes balek az összes ismerősének a levelet, mert az MSN szervereinek leállításával a Hotmailnek is leáldozna.

És akinek mindez nem elég, annak eláruljuk, hogy az MSN egy portál, amit 1995 augusztus 24-én indított a Microsoft. Legnépszerűbb szolgáltatásai az ingyenes Hotmail levelező, az MSN Messenger azonnali üzenetküldő, de ezeken kívül hírszolgáltatással, játékokkal, rengeteg webes alkalmazással rendelkezik. A tulajdonos tehát a Microsoft, amelynek egyetlen vezérigazgatója legkevésbé sem Andy vagy John, hanem Steve Ballmer.

Ha még mindig szívesen továbbítana egy ilyen kamut, előtte kattintson a Sophos hoax, vírus és lánclevélfigyelő oldalára, ugyanis az antivírus cég is felhívja a figyelmet az "MSN bezárni készül"-hoaxra.