Meztelen csaj a lánclevélben

2006.01.26. 11:08
0 hozzászólás

Mi a leglidércesebb álma? Hogy az egész vállalatnak elküld egy szigorúan bizalmas szerelmeslevelet? Esetleg elveszíti a fényképezőgépét, és valaki letölti, majd terjeszteni kezdi a benne található, pornóba hajló meztelen fotókat?

A január eleje óta, 'read first!' tárggyal terjedő lánclevél erre alapoz. A szöveg szerint a salzburgi reptéren találták a kamerát, amiben nyolc pucércsajos fotóra bukkantak. A biztonság kedvéért a levelet lefordították öt nyelvre, csatolták hozzá mind a nyolc fotót, és egy, a tulajdonosnak szánt üzenetet is: 'Sosem kapod meg a kamerádat. De a barátnőd jól néz ki!' Több olvasónk és egy országos lap tudósítója szerint a képeken szereplő pár magyar.


Vajon igazi?

A körlevél nagy ütemben terjed, mégis nehezen lehet a forrását kideríteni. Annyi biztos, hogy a szexes, vicces és celebes képgalériákat és videókat tartalmazó Uselessjunk.com-on fent van. Ezen az oldalon meg lehet nézni, hogyan kefél Paris Hilton, és lehet szavazni arra, hogy Tom Cruise meleg vagy sem (55 százalék szerint az). A Uselessjunk fórumába január 19-én posztolták a fotókat, azzal a kommenttel, hogy feltehetően kamuról van szó.

A képeken szereplő párról semmit sem lehet kideríteni azon kívül, hogy ronda az ágyneműjük és 2003-ban jártak Velencében. Felismerhető a helyszín, és a mögöttük látható plakáton szerepel az évszám. A képek nem tartalmaztak metaadatokat, így a fotók készítésének pontos időpontja sem ismert.

Emailben érdeklődtünk a salzburgi Mozart repülőtér marketingosztályán, és a reptéri szolgálatnál is, de nem válaszoltak a megkeresésre.

Mindezek fényében csak találgatni tudunk, a legvalószínűbb, hogy nem elveszett fényképezőgépről, csak egy történettel felturbózott pucércsajos lánclevélről van szó.

Kiegészítés: a pár magyar

Több olvasónk szerint a pár magyar. "Egy ismerősöm szerint szombathelyiek. Az, hogy a meztelen képek Magyarországon készültek szerintem elég valószínű. Ezeket a bunmszli billenő kapcsolókat (lámpa az éjjeli szekrényen) máshol nem láttam még, csak kicsiny országunkban" - írja egyikük. Egy másik olvasó töredelmesen bevallja, hogy ugyanolyan ágyneműje van, mint a képeken látható, megint másik levélíró szerint az egyik képen felismerhető a magyar nyelvű Nagy Egészségkönyv. Szerintünk annyira pixeles a nagyításkor a kép, hogy megállapíthatatlan milyen könyv áll az ágy mellett.

Később még három olvasó írt, aki azt állítja ismeri a párt. Valaki azt is tudni véli, hogy nem talált fényképezőgépről, hanem betörésről és ellopott adathordozókról van szó, amiért a pár férfi tagja már rendőrségi eljárást indított.

Végül egy országos lap tudósítója öntött tiszta vizet a pohárba: valóban magyarokról van szó, a képek egy irodabetörés során kerültek illetéktelen kezekbe. A fotókat a pár nem sokkal esküvőjük után készítette. A férj vállalkozó, akinek "keresztbe tett" az ügy, de feleségét természetesen még kellemetlenebbül érintette, volt például, aki felismerte őket az utcán. A férfi feljelentést tett a rendőrségen, amiből akár komolyabb ügy is kerekedhet, hiszen a szereplők felismerhetőkl a képen. Ráadásul nemcsak a lánclevél elindítója felelhet, de mindenki más is, aki továbbította az emailt.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft