Lánclevélellenes lánclevelek

2006.02.01. 15:57
0 hozzászólás

Valaki agresszív lesz a lánclevéltől, ezért apró darabokra töri a billentyűzetet, valaki nevetségessé teszi magát, és lánclevélben fenyegetőzik, hogy senki ne küldjön neki többé lánclevelet, valaki pedig azt hiszi, hogy rendkívül vicces, ha lánclevél-paródiát ír, majd körbeküldi.

A lánclevélellenes lánclevelek között van olyan, amiben szerepel a 'megtöcsköl' kifejezés, egy másikban a levélíró azért kéri a júzerek segítségét, mert egyik heréje nagyobb, mint a másik, a harmadik az előítéletekre alapoz, a negyedik egyenesen Bill Gatestől ígér ezer dollárt a továbbításért.

A lánclevélellenes lánclevelekben a hoaxokból már ismert mondatelemek és stílusjegyek nagy része megtalálható. A vicceskedő szerzők minden esetben hivatkoznak arra, hogy "ez nem vicc", és hogy valami szörnyűség történik, ha a szerencsétlen júzer nem küldi tovább azonnal a levelet. A paródia írója rendszerint az emberek jóhiszeműségére és hiszékenységére alapozó hoaxokat úgy figurázza ki, hogy meghökkentő történeteket fogalmaz. A paródiák tematikája nagyrészt a szex, pénz, vér szentháromság körül forog, és humoros is próbál lenni, sajnos sikertelenül.

Olvassa el, milyen lánclevél ellenes lánclevelek köröznek mostanában a hálón, szörnyülködjön, majd próbálja meg rávenni hasonló tartalmú emailt fogalmazó ismerőseit, hogy nem érdemes.

A herével kapcsolatos

"Minden kedves barátom, ismerősöm, levelezőpartnerem segítségét szeretném kérni, óriási bajban vagyok.
El sem tudom hinni, hogy ez megtörténhet, azt hittem, rosszul látok, amikor először észrevettem.
Eleinte beszélni is nagyon nehéz volt róla, de idővel rájöttem, hogy ha bármi megoldást szeretnék a problémára találni, alapvető dolog, hogy másoknak elmondjam, s segítséget kérjek.
Hogy mi is történt?
Egyik reggel, a zuhany alatt vettem észre ezt a szörnyű dolgot:
A BAL HERÉM KISEBB, MINT A JOBB.
(A jobboldali tehát nagyobb!!!)

Azóta semmi mással nem foglalkozom, mint hogy segítséget próbálok szerezni, s úgy tűnik sikerül - de csak ha a barátaim is mellém állnak.
A Vöröskereszt ugyanis vállalta, hogy minden egyes továbbküldött Email után 1, az -rendszeren belül küldött üzenet után pedig 2 bonsai cicát oz annak, akinek a lakásába a legtöbb "n" hosszúságú hullaphopp-karika fér bele - amennyiben ezt bizonyítani tudja. Mindenki írja föl a nevét a listára, s úgy küldje tovább a levelet. Ha a nevek száma elérte az 500-at, küldje vissza a levelet nekem, ezzel is tiltakozva a savas eső egyik alkotóelemét képező dihidrogén-oxid ellen, amit ráadásul szomáliai éhező-szomjazó gyerekek számára is szoktak adagolni! Sőt, a Nokia is felajánlotta, hogy minden elküldött levél után egy mobiltelefont oz Bill Gates-nek, aki ezt a rendkívül drága és bonyolult, úgynevezett "tojáskiegyenlítő" műtétet személyesen fogja rajtam végrehajtani.

Aki nem küldi tovább a levelet, az egy szívtelen, rohadt szemétláda, és a világ első lánclevelének elindítója, Swarmi Rabittima Krisnaputri átka sújtsa örökre, és soha többé ne legyen képes kimondani azt a szót, hogy landwirtschaftsaustellung."

Az erőltetett előítéletes

"EZT NE TÖRÖLD KI!!! EZ NEM EGY BAROM HIRLEVÉL!!! TÉNYLEG SEGITHETSZ!!!

K. István jelenleg 46 éves, 12 éves kora óta alkoholista. Négy kiskorú gyermeke van, felesége ráadásul roma származású. Családja évek óta próbálja kizsákmányolni, rendszeresen elveszik tőle kemény munkával megkeresett pénzét, mindenféle aljas indokkal, pl. hogy a gyerekek éhesek, fáznak, ruha kell nekik. Most ezzel a levéllel segíthetsz Istvánnak! Küldd el minden ismerősödnek, hisz minden levél után a Kizsákmányolt Alkoholistákért Alapítvány 50 fillért utal István kedvenc vendéglátóipari egységének, a felgyülemlett összeget pedig a férfi az életbenmaradásához elengedhetetlen kisfröccsre és kisvilmosra költheti.
Fogjunk össze és ne hagyjuk, hogy ennek a szerencsétlen embernek tönkremennyen a zélete!

És ha már itt tartunk. H. Orsolya 15 éves, túl van három abortuszon, jelenleg heroinistaként dolgozik a déli-pályaudvaron. Fizetéséből alig jut neki ennivalóra, szinte kizárólag ondóval táplálkozik. Az egészségtelen étrend miatt be van vérezve a szemgolyója, ezért minden álláshírdetésre való jelentkezését rendre visszautasítják.
Élete így
haszontalan, ő pedig egy felesleges ember a társadalomban.

S. Tibor 43 éves jól kereső, független, megözvegyült férfi. Ingyen és bérmentve vette a vállára azt a nehéz feladatot, hogy H. Orsolyát benzinmotoros láncfűrésszel feldarabolja, sósavban feloldott tetmének maradékát katolikus szertartás szerint a lakóhelyéhez közeli erdőben eltemeti. Sajnos egy láncfűrész ma már nem olcsó mulatság, ezért kérlek küldd tovább ezt e levelet ismerőseidnek, így levelenként 70 fillért juttatsz a Kistestű Sorozatgyilkosokért Alapítvány számlájára, ha pedig a pénz összegyűlik, Tibor megkapja az alapítványtól a láncfűrészt.
Köszönjük!

G. Károly már a 26. életévében jár, és még mindig nem volt szexuális kapcsolata, tehát még szűz. Kérlek küldd tovább ezt a levelet ismerőseidnek, s bár ezzel nem segítesz ezen a szerencsétlen pöcsön, legalább ők is megtudják: ilyen is van.

Cs. Géza kutyája tegnap a 13. kerület Pannónia út 23/b, IV. emelet 12-es ajtó elé rottyantott. A hanyag gazda nem hajlandó a kutyapiszkot feltakarítani, ezért küldd tovább ezt a levelet minden ismerősödnek, hátha valamelyik a közelben lakik és szabadidejében felmossa a szart.

Múlt héten egy nyugdíjas járókeretes nénike nem küldte tovább a levelet, így megszakította ezt a Panamából kiinduló 1996 óta tartó láncot. Úgy megvertük, hogy beszart. Ezt jó ha tudod.

Tegnap egy fiatal gimnazista fiú továbbküldte a levelet 23 barátjának, aztán hazaindult az iskola számítógépterméből. Mire a bejárati ajtóig eljutott, 41 iskolatársa részesítette orális szexben.

G. Jánosné hanyagul csak egy ismerősének küldte tovább a levelet, hogy nézze meg milyen poénos. Még aznap este (egy 23 cm-es bekapcsolt állapotban lévő vibrátorral a szájában) beleszorult az éjjeliszekrénybe és nem sokkal később éhenhalt.

Gabo továbbküldte, és többet nem kapott hülye körleveleket, és azota is boldogan él.

Ha továbbküldöd a levelet, egyszerűen elmondhatatlan, hogy milyen nagy szerencse fog érni holnap délután 13-17 óra között a 3-as Metró vonalán.

Ha viszont nem küldöd tovább, jól megszívod a héten valamelyik nap az tuti!"

Az egyetemi belterjes

"Ez nem vicc! ! !

Cs. L. a matematika tanszék tanára bajba került, mivel idén átlépte az analízisből megbuktatható diákok maximálisan engedélyezett (90%) létszámát

Ha nem segítesz rajta, ki fogják rúgni... Ez nem vicc! ! !

Hogyan tudsz segíteni?

Egy petíciót kéne támogatni, és amennyiben az 500 aláírás összegyűlik, a matematika tanszék lelke tovább tevékenykedhet a Közgázon...

Nem akarhatjuk, hogy a kirúgásával több száz diákot fosszunk meg az analízis tantárgy UV és TUF lehetőségétől...

Minden aláírásra szüksége van!

Küldd tovább ezt az emailt, minden ismerősödnek (ezzel automatikusan támogatod a petíciót), és látogassatok el a

http://www.bkae.hu/tanszek.php?id=116&topic=2

oldalra!

Közgázosok százainak jövője múlhat ezen!

Végezetül egy CS. L. idézet (előadáson): "Magán egészségügyi, vagy vallási okból van sapka? Mert ezen okokból tudom csak elfogadni..."

A bűntudatos

"Szia!

Viktor vagyok, és bűntudatom van, mert nem továbbítottam kb. 50 milliárd körlevelet, amit olyan emberek küldtek, akik tényleg elhiszik, hogy ha továbbküldik, akkor egy szerencsétlen dél-amerikai gyermek, akinek melle nőtt a homlokára, elég pénzt gyűjthet a műtétjére, még mielőtt a szadista, pénzéhes szülei eladnák egy vándorcirkusznak.
Te tényleg elhiszed, hogy Bill Gates mindenkinek (neked is) 1000 dolcsit fog adni, ha továbbítod a levelét? Hová süllyedhetünk még? Na nézd csak! !
!
Ha legördítem ezt az oldalt és kívánok egyet, akkor a Playboy összes cicáját megtöcskölhetem tíz évre visszamenőleg! ! ! Micsoda baromság.
Lényegében arról van szó, hogy mindenki bekaphatja a bal nagylábujjamat, akinek nincs jobb dolga, mint ostoba láncleveleket továbbítani nekem.
Lehet, hogy az éjszaka leple alatt eljön értem a gonosz körlevél-manó és álmomban seggbekúr, csak azért, mert félbeszakítottam egy láncot, amelyet Szent Péter kezdett el Krisztus után 5-ben, és ebbe az országba törpenövésű zarándokokkal érkezett a húsvéti körmenettel. Le van szarva.
Ha már továbbítasz valamit, legalább küldjél valami minimálisan szórakoztatót!
Az olyan típusú emileket, mint "küldd ezt tovább a 10 legjobb barátodnak, és akkor ez a nyomorult, szerencsétlen embercsökevény valahogy majd kap két fillért valami mindenható lénytől", na ezeket már kb.900-szor láttam!
! ! Kurvára nem érdekel. Mutasd meg, hogy intelligens vagy és gondold végig hogy mihez járulsz hozzá ezekkel a levelekkel.Feltehetőleg a saját népszerűtlenségedhez. És akkor mit csinálj? Ha olyan levelet kapsz, amely életveszéllyel, vagy szerencsétlenséggel fenyeget most és mindörökké, TÖRÖLD KI. Ha vicces, küldd tovább. Ne bosszantsd föl az embereket azzal, hogy bűntudatot ébresztesz bennük valami fogatlan botswanai leprás iránt, akit 27 éve odakötöztek egy döglött elefánthoz, és PONT az az öt forint fogja megmenteni, amit akkor kaphat meg, ha továbbküldöd ezt a levelet, de azonnal. Most pedig küldd tovább ezt a levelet mindenkinek akit ismersz, különben holnap reggelre fogakat növeszt a nadrágod és szétmarcangolja a nemi szervedet."

A netes teremtésmítosz

Az egész földnek ugyanaz volt a netje és ugyanazok voltak a protkolljai. Amikor mindenhonnan elindultak, Internet földjén találtak egy nagy síkságot és ott letelepedtek. Így szóltak egymáshoz: "Gyertek, csináljunk packeteket és égessük ki." A packet épületkő gyanánt szolgált, az üvegszál pedig kötőanyagul. Azután így szóltak: "Rajta, építsünk protkollt és applikációt, amelynek teteje az égig ér. Szerezzünk nevet magunknak, és ne szóródjunk szét a földön!" Akkor az Úr leszállt, hogy megnézze a netet és a protokollokat, amelyet az emberek építettek. Így szólt: "Nézzétek, egy népet alkotnak és egy nyelvet beszélnek. Ez csak a kezdete tevékenységüknek. Ezután semmi sem lesz nekik lehetetlen, aminek a megvalósítását elgondolják. Ezért szálljunk le és zavarjuk össze szabványaikat, hogy senki ne értse a másik nyelvét! Létrehozzuk a broadcastot és a spammet, hogy elárasszuk szervereiket és madzagjaikat. A nőknek nagy szívet teremtek, hogy küldjék körbe az összes elszökött kutyás levelet, a férfiakat meg kapzsivá teszem, hogy reklámokat küldözgessenek a haszon érdekében." Az Úr tehát szétszórta őket onnét az egész földön, s abba kellett hagyniuk az Internet építését.

Ami szerencsét hoz

"Ez az ímél szerencsét hoz, feltéve, ha 13 példányban továbbküldöd. Kizárólag olyanoknak küldd el, akiknek tudod az ímélcímét. Ellenkező esetben óriási szerencsétlenség fog érni.

 • Kovács Géza megkapta a levelet, és olyannak továbbította, akinek nem tudta az ímélcímét, másnap meghalt az anyósa. Mindenképpen küldd tovább, nagy szerencséd lesz.
 • Ezt az ímélt a XVIII. században indította útjára egy informatikus szerzetes, másnap ő lett XIII. Piusz pápa. De senki nem küldte tovább és mindenki meghalt.
 • Jézus csak 12 pédányban küldte tovább. Hamadnapra megírta a 13-at is.
 • Ajszek Nyuton továbbküldte, és másnap a fejére esett egy alma.
 • Albert Ejnstejn továbbküldte, másnap megalkotta a speciális relativitáselméletet.
 • Zsan Dark nem volt babonás, ezért nem küldte tovább, másnap boszorkányság vádjával megégették.
 • Sztálin elküldte Hitlernek, de ő nem küldte tovább.
 • Etiópiában senki nem küldte tovább, mivel ott nincs internet, másnapra kialakult a szahel övezet. Ez egy nép tévedése volt, melynek problematikája ma is foglalkoztatja az emberiséget.
 • A japánoknál jól kiépített a világháló, ők továbbküldték.
 • A svájciak is.
 • A horvátok tovább akarták küldeni, de a szerbek nem engedték. Másnap Jugoszlávia szétszakadt és kitört a háború.
 • Bill Gécc továbbküldte, másnap ő lett a világ leggazdagabb embere.
 • Angliában egy gyufaárus kislány, K. Erzsébet nem 13, hanem 14 pédányt küldött tovább olyanoknak, akiknek ismerte az ímélcímét, egy héten belul királynővé választották, és ő lett a világ leggazdagabb nője.
 • Arnold Svarcenegger továbbküldte. Másnap ő lett a terminátor.
 • Pamela Anderzon is továbbküldte, másnap kétszer akkorák lettek a mellei.
 • Bill Gecc újból megkapta, de úgy gondolta, elég gazdag ahhoz, hogy ne küldje tovább, és nem küldte el. Azonnal lefagyott a vindóz. Másnap mégis továbbküdte, aznap 50 millió dollart keresett.
 • Én is megkaptam, de nem küldtem tovább, mert nem vagyok babonás, és másnap 40 millió forintot vesztettem kártyán. Megbántam, hogy nem küldtem tovább, ezért mégis továbbküldtem, aztán kivándoroltam brunejbe. Másnap szultánná választottak.
 • Horn Gyula hat évvel ezelőtt továbbküldte, de két éve nem.
 • Orbán Viktor továbbküldte.
 • Torgyán József csak 11 példányban küldte tovább.
 • Egy román férfi palackposta formájában a Tiszába dobta, de a Tisza nem sodorta tovább.
 • Luk Szkajvoker továbbküldte
 • Dart Véder nem küldte tovább
 • Amidala hercegnő eleinte nem akarta továbbküldeni, de amikor látta, hogy leigázzák a bolygóját, az egész palotát ráállította az ügyre, és 1313 példányban továbbküldte. Másnap a kis Anakin megnyerte az autóversenyt.
 • Brusz Villisz továbbküldte, és másnap az ötödik elemben megmentette a világot egy böhöm meteorittól, ráadásul élve megúszta, és megkapta Milla Jovovicsot, aki nem küldte tovább, és másnap a zsan dark cimű Luk Besszon filmben boszorkányság vádjával megégették.
 • Amikor Brusz Villisz újból megkapta, nem küldte tovább, mert teljesen lefoglalta a daj hard forgatása. Másnap fölkérték az Armageddon főszerepére.

Kérlek szabadkézzel írd le 131 példányban, és ne használj semmiféle sokszorosító eljárást. Aztán szkenneld be, mindet külön-külön, és küldd tovább olyanoknak, akiket a legjobban kedvelsz, és tudod az ímélcímüket. Ha megteszed, és szerencséd van, másnapra sikerül befejezned és túl leszel rajta. Csak olyannak küldd el, akinek ismered az ímélcímét. Mert ha másnak is elküldöd, óriási szerencsétlenség fog érni, például meghalsz vagy beteg lesz egy közeli ismerősöd, akinek ismered az ímélcímét. Ne tegyél hozzá, mert csak így eredeti formájában van mágikus ereje, ahogy XIII. Piusz megírta.
Küldd tovább mindenképpen. Másnap szerencséd lesz. Ígérem.

Ui: Ne feledd, 13 példányban! "