15 kiló cigisdoboznejlon, kerekesszékért

2006.02.15. 16:17
0 hozzászólás

bat

Gyűjtsön össze tizenöt kiló, a cigisdobozt védő nejlonfóliát, és egy szegény mozgássérült elektromos tolószéket kap a British American Tobaccótól! Furcsán hangzik, ugye? Mert például mit kezd a dohányipari cég azzal a sok fóliával? És tényleg, vajon hány darab szuperkönnyű nejlonfólia kell 15 kg eléréséhez?

Utánajártunk az értelmetlen jótékonyságnak hangzó lánclevélnek, olvasson tovább, mert minden kiderül!

A körlevél

Sziasztok!

Szeretném kérni a segítségetek egy gyűjtesben!!
Mégpedig a cigis dobozok külső nylonfóliáiról lenne szó.
Ebből kellene 15 kg-ot összegyűjteni, eddig kb. 4 kg van már meg.
Ha ez a mennyiség összegyűlik, akkor egy mozgássérült kap egy elektromos tolószéket, ami nagyon megkönnyítené az életét!!! (BAT cég felajánlása )

Ha nem okoz gondot, kérlek, próbáljatok meg ahol dolgoztok gyüjteni egy dobozba!
Ha szóltok, én elmegyek érte!!!

Kérlek segítsetek!!!
Előre is köszönöm a mozgássérült nevében!

(x.y
elérhetőség)

Cigitények

Két éve már körbejárt a ciginejlonos híresztelés, és már akkor is kamu volt, igaz, akkor valamivel kreatívabb formában terjedt. Egy olvasónk úgy emlékszik, a vállalati dohányzóban is hirdették az akciót: "a cégünknél az összes dohányzóban megjelentek nagy barna dobozok, az oldalukon ugyanez a felhívás, mint a mostani. Mivel a városban van egy BAT-gyár, felvettük velük a kapcsolatot, és kiderült rövid úton, hogy átverés a dolog, de azt nem sikerült kideríteni, hogy ki indította el a lavinát" – írja.

Mi is felkerestük a British American Tobacco magyar vállalatát, ahol mindenre fény derült. Jakab János, vállalati kapcsolatok vezető, aki már ismerte a lánclevél tartalmát, az alábbi közleményt küldte a Hoaxkábelnek:

"A British American Tobacco Hungary ezúton tájékoztat minden érintettet, hogy a körlevélben megjelölt akcióhoz sem kezdeményezőként, sem támogatóként nincs köze, az abban foglaltakért felelősséget nem vállal.
A British American Tobacco Hungary felelős dohányipari vállalatként kiemelt figyelmet fordít a vele szemben támasztott társadalmi elvárások teljesítésére. Ezen elvárásokat a Társadalmi Párbeszéd folyamatában ismeri meg, és Társadalmi Beszámolójában teszi közzé az ezekre adott válaszait, vállalásait. A folyamat révén a British American Tobacco Hungary több fontos társadalmi célt támogat, és erről folyamatos tájékoztatást nyújt, elsősorban honlapunk Felelős Vállalati Magatartásunkat bemutató fejezetében."