Vírus az 'invitation' tárgyú levélben?

2006.02.20. 13:12

Örök klasszikus éledt újjá a téli olimpia alatt. A hoaxindító leporolt egy 2000-es vírusértesítést, és útjára indította. A levél szövege valamennyit változott az évek során, a mostani szerint a vírus úgy pusztít, mint az olimpiai láng. Kíváncsiak lettünk, igaz-e.

A körlevél

"
F I G Y E L J ! ! ! ! !
Az elkövetkező napokban még véletlenül sem nyisd meg azt a levelet, amely az egyik olyan személytől érkezett ki a levelező listádon van,az ő tudta nélkül kaphatsz egy "invitation"című levelet.Ez egy VÍRUS mégpdig olyan tipusú amely az olimpiai lángot szimbolizálva leégeti a merev lemezed. 02.02.-án indult útjára és nincs még megfelelő védelem ellene.
Amennyiben megkaptad az "invitation" levelet, ne nyisd ki, töröld, majd kapcsold ki a géped.
Segíts ismerőseidnek és jelezd nekik is, főleg azoknak kik a listádon vannak.
"

És akkor most mi van?

A megható hasonlat ellenére az értesítés kamu, a hat éve keringő lánclevélben riogató vírust soha, sehol sem regisztrálták.

Az alaphoax 2000-ben indult, a magyar mellett angol, portugál, spanyol, holland és német nyelven terjedt: "MINDENKINEK!!!! KOMOLY!!!!!!!Egy email kaptam egy új vírus létezésér?lEzt továbittom!Egy uj virust fedeztek fel a Microsoft-nal, az eddigi legroszabbat, ami ellen egyenlore nincs vedelem. A virus egyszeruen megsemmisiti a hard disk egy reszet. ..."

Itt olvasható a McAffe antivíruscég állásfoglalása, itt pedig a Symantecé, a lényeg pedig az, hogy nincs ilyen vírus, felesleges ijesztgetni az ismerősöket.