Ez a cikk 118 300 forintot ér!

2006.06.14. 14:15
1 hozzászólás

"Ez az email 118 300 forintot ér" – tárggyal köröz az interneten az Eurorest üdülési csekket reklámozó lánclevél. Az évek óta terjedő levél szerint 14 ingyenes éjszakát nyer, aki elolvassa az emailt és regisztrál a szolgáltatás honlapján.

Ha szereti a nagyon direkt marketing, kicsit hoax leveleket, és még annál is jobban szeret nyaralni, olvasson tovább!

A lánclevél

14 ingyenes éjszaka -
ennyit nyersz, ha elolvasod ezt az e-mailt!

Mennyibe kerül 14 ingyenes éjszaka két személy részére egy európai üdülőhelyen? Annak köszönhetően, hogy elolvasod ezt az e-mailt -Te semmit nem fizetsz!

Menj a www.eurorest.org oldalra, 7 percen belül töltsd ki az űrlapot,
és a 14 ingyenes éjszaka a Tiéd lesz!

euro

Biztosan azt gondolod: "ez lehetetlen", de mivel tovább olvasod ezt az e-mailt, ez azt jelenti, hogy az a kilátás, hogy eltölthetsz 14 ingyenes éjszakát kettesben a Magyarországon és Európa 14 másik országában lévő 1000 hotel egyikében, kezd érdekelni.

Hogy lehetséges ez?
A hotelek 12 hónapig biztosítanak Neked 14 éjszakát Te pedig, amikor visszajöttél az üdülésről, ajánlod a hotelt az ismerőseidnek. Ez egy becsületes dolog, és mindenkinek megéri.

Sokan törlik ezt az e-mailt, vagy elkésnek, mint Kovács Klára Miskolcról. Ez a hiba a 118.300 Ft értékű üdülés elvesztésébe került neki! Engedd meg magadnak, hogy boldog legyél!

A tények

Négy éve már írtunk az Eurorestről, most azért nyúltunk újra a témához, mert naponta minimum tízen érdeklődnek a Hoaxkábel emailcímén. Az olvasóknak gyanús a szolgáltatás, pedig a levél szövege több-kevésbé megfelel a valóságnak.
Mohácsi Gábor, az Eurorest ügyfélszolgálatának vezetője az Indexnek elmondta, a szállodák az ingyenes reklámért biztosítják az ingyenes szállást. Az Eurorest-csekk tulajdonos maga keresi fel a szolgáltatás katalógusában szereplő szállodák valamelyikét, megkérdezi tőlük, van-e szabad helyük (mert az Eurorest-szerződés értelmében a kedvezményt csak akkor köteles biztosítani a szálloda, ha épp nincs jobban fizető vendége), és valahol ingyen kapja a szállást, valahol olcsóbban, mint a hivatalos ár.

Az ingyenes szállás egyébként sok esetben nem ingyenes, de tulajdonképpen minden esetben kedvezményes. A kedvezmény mértéke változik, az ellátásért azonban minden esetben kötelező fizetni. Mohácsi Gábor elmondta, az ingyenes szálláson a vendég köteles befizetni a félpanziót (reggeli és ebéd, vagy reggeli és vacsora), illetve a hotel/panzió alapszolgáltatásainak díját, ami például a takarítást és az üdülési illetéket jelenti.

Az Eurorest listájából találomra kiválasztott magyarországi szállások egyike, a siófoki Korona Hotel a honlap információival ellentétben már nem tagja a rendszernek, a recepción elmondták, nem érte meg nekik a szűkülő balatoni idegenforgalom mellett az ingyenes szállás. A budapesti Swing Hotelben a húszezer forintos kétágyas szobát adják a csekk ellenében tizennégyezerért, a kőszegi Csikar Csárdában az amúgy 6200 forintos szobát adják 4000-ért, félpanzióval együtt.

Az Eurorestet kizárólag az interneten hirdetik, korábban "küldje tovább hét embernek, és ingyen szálláshoz jut"-kampány állt a reklámstratégia középpontjában. Mohácsi Gábor elmondta, az utóbbi időben a láncleveles változat helyett az egyszerű direkt marketinghez fordultak, a Sanoma vállalattal szerződtek, és minden Citromail-es emailcím regisztrációjához küldenek egy "Ez az email 118.300 forintot ér" tárgyú levelet.