Rasszista lett a szervkereskedős lánclevél

2006.07.25. 11:33
0 hozzászólás

Strehó Gergő és Rajnay Zoltán

Két futballista tűnt el idén Budapesten, egyikük, Rajnay Zoltán holttestét június 14-én találták meg a Parlamenttel szemközti partszakaszon. A rendőrség szerint baleset történt.

A lánclevél-írók azonnal hangzatos összeesküvés-elméleteket halmoztak az internetezők postafiókjába, amelyek szerint szervkereskedők állnak a háttérben, akik értékes belső szerveik miatt üldözik és gyilkolják a jó fizikumú sportolókat.

Most újabb levél köröz, ami szerint további tizenöt ember tűnt el, akik szerveit orosz és afrikai kereskedők árusítják, darabonként egymillió forintért.
Kíváncsiak lettünk, ez most igaz-e.

A lánclevél

Kedves barátom, ismerősöm!

Valószínűleg az, amit most olvasni fogsz, elsőnek furcsának tűnik, de sajnos igaz és jelen van minden napjainkban.

Én nem kérek, olyat, hogy ne töröld ki és küldd tovább minimum 7 embernek.
Tégy, ahogy gondolod.

Biztos olvastatok róla a heti sajtóban, esetleg e-mailt is kaptatok, hogy eltűnt a múlt hétvégén a Bed (Óbudai sziget) nevű szórakozóhelyről két fiatal focista srác.
Az egyik holttestét szerdán találták meg a Parlament előtt a Dunában. A
másik még nem került elő.

Meg nem erősített rendőrségi információ szerint további 15 ember tűnt el különböző szórakozó helyekről a múlt hétvégén. Nagy valószínűség szerint összefüggésbe hozható bizonyos volt szovjet tagköztársaságból érkezett szervkereskedőkkel. Ezek az emberek Afrikai országokból érkezett bűnbandákkal összejátszva a szórakozóhelyeken elkábítják az áldozatokat, majd a helyszínről elcsalják őket, és a szerveiket kioperálják. A szervekért darabonként 1 millió eurót kapnak.

Mindenki nagyon figyeljen arra, hogy a pulton vagy egyéb helyen italt ne hagyjon ott, mert általában abba öntik bele a kábítószert.

Figyeljetek egymásra és a színes bőrűekre.

Ez tényleg nem vicc, óva intő jel a múlt hétvégi összehangolt akciójuk.

A tények

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) illetékese Rajnay Zoltán holttestének megtalálásakor az Indexnek azt mondta, a fiatalember baleset áldozata lett. A Duna magas vízállása, a felázott, csúszós talaj vezethetett oda, hogy a folyóba veszett az NB III-as Tura futballistája, halálát fulladás okozta. A másik eltűnt fiatalembert, Strehó Gergőt még mindig keresik.

Az új lánclevéllel kapcsolatban Schőn Péter, a BRFK osztályvezető rendőr őrnagya az Indexnek elmondta, a BRFK jelenleg nem folytat büntetőeljárást szervkereskedelem bűncselekménnyel kapcsolatban Budapest területén, és a levélben említett területről a közzétetteken kívül más személy nem tűnt el.

"A holtan talált fiatalember ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitányság Rendkívüli Halálesetek Osztálya első fokon idegenkezűséget nem állapított meg. Az ügyben a másodfokú eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya folytatja le, annak lezárásakor tájékoztatást adunk az ügyről" – írta az Indexnek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!