Freemailes azonosítót és jelszót akar a lánclevél

2006.09.07. 12:55
0 hozzászólás

Egy napig, szeptember 5.-én hajnaltól, szeptember 6.-án reggelig élt az az emailcím, amin az Origo nevében a Freemail levelezőrendszerbe regisztrált felhasználók azonosítóját és jelszavát próbálták kicsalni. A szöveg szerint azért kell elküldeni az adatokat, mert a freemail adatbázisát frissítik. A levél azt írja, csak az maradhat a rendszer tagja, aki egy megadott emailcímre postázza személyes adatait. Aki ezt nem teszi meg, kizárják, de persze mindez valójában nem igaz.

A levél

Tisztelt felhasználónk!

Elöször is szeretnénk megköszönni azt,hogy már egy ideje a mi levelezö szolgáltatásunkat veszi igénybe.Ugyanakkor tudatni szeretnénk önnel,hogy az ingyenes levelezö hálózatunk lassan 3.000.000 felhasználóra tesz szert,amihez ön is hozzájárult.Ezért hosszú idö után frissitenünk kell a freemail adatbázisát,amit az Origo és a C3 segítségével oldunk meg.Ez azt jelenti,hogy ennek a levélnek az elolvasásától vett 36 órán keresztül kérjük tudassa velünk azt,hogy kívánná-e folytatni továbbra is a közös közremüködésünket,amit a regisztrációja során jóváhagyott.Tehát ha ezek után is szeretné igénybe venni az ingyenes levelezöprogram szolgáltatásait(ebbe nem tartoznak bele az extraopcióink,mint az sms értesítö,vagy az 1 GB-os óriáslevél,az extra spamszürés,illetve az 1 GB- os tárhely,amelyekre külön regisztrálni kell),amit szeretnénk remélni,kérjük menjen a "válasz" gomra,vagy küldjön egy levelet a origo-c3.mail@freemail.hu címre,és továbbítsa felénk az IGEN, szót,illetve a következö sorokba a felhasználónevét,majd a jelszavát az adott felhasználónévhez.Ha le szeretne íratkozni az ingyenes levelezörendszerünkröl, tovabbitsa felenk a NEM szot,es ugyanigy a kovetkezo sorokba a felhasználónevét,illetve az adott felhasználónévhez rendelt jelszavát.Fontos,hogy ez a 3 szó szerepeljen a válasz- levelében,és semmi más,a sikeres regisztráció,avagy a sikeres leiratkozás érdekében.
A kérése jóváhagyásának a sikerességéröl küldünk önnek egy válaszlevelet.
Ez az adatbázisfrissítés a túl sok felhasználó miatt lett szükséges,amit 5 év után újra meg kell tegyünk.Ezt annak a céljából tesszük,hogy kiszürjuk azokat a felhasználóinkat,akik már nem használják,illetve nem kívánják továbbra is használni a freemail levelezöprogramot.
Az adatbázisfrissítést számításaink szerint 3 hónapon belül befejezzük.Ezért ha ezt a levelet nem tudja elolvasni ez alatt az idö alatt,ön automatikusan leiratkozik a freemail levelezöprogramról.Erre viszont csakis akkor kerül sor,ha ön nem tudja elolvasni ezt a levelet a kívánt idö alatt,ami azt jelenti,hogy ön nem aktív felhasználó,és hogy nincs további szüksége a levelezöszolgáltatásunkra.
Mivel rengeteg a felhasználónk,ezért elöre is elnézést kérünk öntöl,ha ezt az értesítö levelet nem 2006.július 15.-én kapja meg.Ezt a levelet a hálózat zsúfoltsága miatt a levelet ön valamikor július 15 és szeptember 15 között fogja megkapni.
Elöre is köszönjük a megértését,és szeretnénk,ha ezek után is a mi szolgáltatásainkat venné igénybe.

Köszönjük.

További ingyenes információért látogasson el a "www.origo.hu"
weboldalra.

A freemail levelezőhasználat az Origo és a C3 jóvoltából.

Mi van?

A Freemailen a bejelentkezett felhasználók a nyitólapon szerda reggel óta a következő felhívást olvashatják: "Kedves Felhasználónk! Több felhasználónk is jelezte, hogy ma hajnalban a T-Online Magyarország Zrt. "origo-c3.mail@freemail.hu" e-mail címről "Adatbázísfrissítés a további sikeres közreműködésünkért" tárggyal levelet kapott, melyben adatai megadására kérték fel. A levelet nem mi küldtük, aki véletlenül megadta adatait azonnal változtasson jelszót a beállítások menü alatt. Mi ilyen tartamú levelet a jövőben sem fogunk küldeni! [origo freemail] és a C3"

Sárdi Dániel, az Origo Freemailért felelős munkatársa az Indexnek elmondta, egy napig élt az emailcím. Eddig hárman tettek panaszt, de az adatok feldolgozása még folyamatban van, egyelőre nem tudni, mekkora kárt okozott a lánclevél.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?