Vágóhídon gyilkolják a lovat, ha nem küldöd tovább

2006.10.12. 10:30
0 hozzászólás

Elsősorban az iWiW-en kering a szívszorító történet, amely szerint, ha valaki nem vásárol meg gyorsan három lovat, akkor testsúlyuk kilójaként 350 forintért ölik le őket a vágóhídon. Felhívtuk a megadott telefonszámot.

A lánclevél

"Surgosen gazdat keresnek 3 lonak. Ha nem talalunk senkit aki megvenne oket, szerdan reggel vagohidra viszik oket. A lovakat kilora adjak: 350 Ft \ kg.
1 db 19 eves herelt, nagyon szelid, kisgyerekek lovagoltatasara alkalmas,
akar 3 eves kortol.
1 db 4 eves herelt, dijugratni vagy hobbilonak.
A harmadikrol egyenlore csak annyit tudok, hogy senki sem akarja, mert
nincs meg betorve, igy ot profi lovasoknak ajanlanam. kerlek tovabbitsatok az uzenetet akinek tudjatok. Ha tobb informaciot tudok meg a lovakrol, azt
jelzem. A.V. (név) *****mobilszám"
(A levélből töröltük a nevet és a megadott telefonszámot.)

Kiderült, hogy

A levélíró elmondta, a lovak megmenekültek a vágóhíd borzalmai elől, és bár sokan érdeklődtek nála, a gazda végül nem az interneten keresztül érkezett.

A.V. keveset tud a három lóról, csak azért indított lánclevelet a iWiW-en, mert egy ismerőse megkérte, segítsen megmenteni az állatokat. Abban sem biztos, hogy pontosan mi az igazság a vágóhíd-történettel kapcsolatban: "Azt hallottam, valaki adósság fejében kapta a három lovat, és nem törődött velük, gondolom, azért vitte volna őket a vágóhídra, mert az a leggyorsabb pénzszerzési lehetőség" – mondta az Indexnek.

Végül a lánclevélakcióra nem is volt szükség, mert a három állat saját lovardájában maradhatott. Szerettünk volna a lovardában is érdeklődni, de a levélíró nem tudta megmondani, melyik istállóban vannak az állatok, ahogy azt sem, milyen fajta lovakról van szó. "Szeretem a lovakat, jót akartam nekik, és egy olyan ismerősöm mondta ezt az egészet, akiben bízom. Az interneten sokan támadtak, hogy érzelmi zsarolás volt, amit a levélben írtam, pedig csak jót akartam" – mondta az Indexnek.