"Kurva nagy atom-gáz-olaj tároló" épül Magyarországon?

2006.10.29. 05:52
0 hozzászólás

Váratlanul széles körben magyarázta meg – ígéretéhez híven – a „mostani morális, politikai és alkotmányos válság leglényegét” egy nagy ütemben terjedő lánclevél. A szöveg szerint a folyamat végére Magyarország helyén a vezető politikusok jóvoltából egy „kurva nagy atom-gáz-olaj tároló épül”. És ebben a bizniszben nemcsak Gyurcsány Ferenc van benne, hanem Tony Blair, Vlagyimír Putyin, de egy ideje még maga Orbán Viktor is. Zavaros időkben azonnal megugrik az összeesküvés-elméletek iránti kereslet.

Az ország sorsára mostanában különösen érzékeny köz örömmel kapta fel és adta tovább az energiamező-paráról szóló levelet: számtalan webes fórum mellett a levél tartalmával foglalkoztak az Inforádió Energiainfo című, az energia és a politika kapcsolatáról szóló október 23-i adásban, a szöveget szó szerint vette át a Szolnoki Napló, a kaposvári Kapos.hu, a TV2 Mokka című műsora is nyilatkozatot kért a szerzőtől, a Hoaxkábel címén naponta minimum tizen érdeklődnek az igazságról.

Gáz lehet, atom nem

Mint minden jó összeesküvés-elmélet, a Matula-cikk is valós tényeken alapul. A magyar-orosz legfelső szintű tárgyalásokon valóban már hosszabb ideje központi téma egy óriási magyarországi gáztározó megépítése. Sőt, ha a Putyinék által is dédelgetett ötlet egyszer megvalósul, két megatározó is létesülhet nálunk. De nem akkora, és nem úgy, ahogy a lánclevélben köröz. A leleplezést olvassa el itt!