A valaha volt leghülyébb kvízversenyző

2007.02.09. 10:55
19 hozzászólás
Melyik nagyobb?
A)    földimogyoró
B)     elefánt
C)    Hold
D)    teniszlabda.
Ezt a kérdést kapta a lánclevél szerint az idahói Kathy Evans, az amerikai Legyen Ön is milliomos! játékosa.


Az angol nyelvű lánclevél röviden
 
Szerencsétlen Kathy Evans zavarba jött a válaszlehetőségek láttán. „Hallottam már ezekről a dolgokról, de igazán nem tudom, mekkorák.” – mondta Meredith Viera műsorvezetőnek a legkisebb értékű, százdolláros kérdésnél. Miután megfeleztette a válaszlehetőségeket, kiesett a földimogyoró és a teniszlabda, de még ekkor sem tudott dönteni, így a telefonos segítség lehetőségét kérte. Barátnője a vonalban egyértelműen a Holdat választotta, de Evans nem hitt neki, úgyhogy megkérdezte a közönséget. A közönség 98 százaléka a Holdra szavazott. Ezután az észlény Evans saját tippje mellett döntött, ami az elefánt volt.
 
Mi az igazság?
 
A 2007. februárja óta terjedő lánclevélben szereplő történet hoax, a hozzá kapcsolódó kép pedig manipulált képernyőmentés, írja a legendavadász Snopes.com. A képen látható hölgy valójában Fiona Wheeler, a brit Legyen Ön is milliomos játékosa, aki 32 ezer fontot, vagyis több mint 12 millió forintnak megfelelő összeget nyert. A fentinél sokkal nehezebb kérdésekre kellett válaszolnia, például arra, Mi a ’trachea’ hétköznapi megnevezése? A) mellcsont, B) légcső, C) térdkalács, D) sarokcsont.
 
Ez a hoax a valódi milliomosjelölt idiótákból merít, akikből van jó néhány. A Youtube bővelkedik a tudatlan versenyzők nevetséges próbálkozásaiban. Ott van például a francia, aki azt hitte, a Nap az az égitest, ami a Föld körül kering.

 

 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!