Eltűnt és megkerült lány a lánclevélben

2007.02.15. 11:00
8 hozzászólás

Idén január negyedikén tűnt el Budapestről egy huszonnégy éves főiskolás lány, aki három héttel később amnéziásan kopogtatott egy bécsi kórház kapuján. Azt hittük, csak a krimikben van ilyen, de tévedtünk.


A lánclevél
 
"2007. január 04-én F. Tímea Orsolya (1983. 01. 22.) eltűnt a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának (BGF-KVIF) XI. kerületi, Laufenauer utcai kollégiumából. Utoljára a szobatársai látták, aznap reggel 7 óra körül, az ágyában aludt. Délelőtt 10 körül még megnézte az e-mailjeit, azóta senki nem tud róla semmit.
Orsi 24 éves, 165 cm magas, kb. 55 kg. Festett vörös, egyenes szálú, állig érő haja van, szemüveges, az eltűnésekor piros pamutfelsőt, rajta sötétkék polárpulcsit viselt, valamint kék farmert (az oldalán fehér koptatott csíkkal), fekete bokacsizmát és fekete, combközépig érő gyapjúkabátot narancssárga-világosszürke kockás sállal. Feltehetőleg nála van egy khaki színű oldaltáska, amiben valószínűleg bennemaradt a személyije és az útlevele. Pénz, egyéb iratok, telefon nincs nála. Órát nem visel, egyedüli ékszere egy ezüstgyűrű „ifo” felirattal. Különleges ismertetőjele: a szája mellett jobboldalt kutyaharapás nyoma, ami úgy néz ki, mint egy mosolygó-ránc. Ha bárki látta Orsit január 04. óta, vagy van valami információja, hol lehet, kérjük jelezze ezt az alábbi telefonszámok valamelyikén, illetve bármelyik rendőrkapitányságon!”
 
Ami kiderült
 
Az eltűnt, majd megkerült lány nővére, Földházi Enikő az Indexnek elmondta, Orsi 18 nappal eltűnése után, január 22-én önként jelentkezett egy bécsi kórházban. Az Interpol közbenjárása után a család február hetedikén értesült a főiskolás lány hollétéről. „Nem a rendőrség találta meg, mert magától ment el a kórházba. Az Interpolt az azonosítása miatt vonta be az osztrák hatóság. Egyelőre semmit nem tudni arról, Orsi hogyan került Bécsbe. A személykörözéses nyomozás lezárult, újabb nyomozás egyelőre nincs, mivel az amnézia miatt nincs kiindulási pontunk” – mondta a lány nővére.