Továbbra is terjed az összeégett csecsemő fotója

2007.03.21. 15:00

2005 októbere és 2006 januárja után most újra terjed az összeégett csecsemő fotójával riogató, pénzgyűjtő lánclevél. Utánanéztünk mi történt a kislánnyal az elmúlt egy évben.

Lányok-fiúk!

Küldjétek tovább! Légyszi! Felhívás

Alexandra egy rettenetes tűzvészből szabadult, de most az életéért kell harcolni. Ő csak 14 hónapos és az egész teste összeégett. Az arcán az égések egészen a csontig hatoltak.

Most egy krakkói (Lengyelországban) kórházban a legjobb orvosok kezelik. Sok operáció és hosszas kezelés vár rá. Sajnos a szüleinek nincs elég pénzük erre, ezért kérjük a
segítségüket. Minden továbbküldött e-mail után Alexandra szülei kapnak 3 centet. Kérjük segítsék őket, küldjék tovább minél több személynek.

Tények

Ahogy azt már korábban megírtuk, a ma már két és féléves kislány 2005-ben egy lakástűzben valóban megégett. A városi legendákkal foglalkozó Snopes szerint a világszerte terjedő levélben szereplő Alexandra neve a valóságban Olenka Kuczma, akit egy évvel ezelőtt még a krakkói Prokocimi gyerekkórházban ápolták. A tervek szerint az Egyesült Államokba akarták szállítani újabb kezelésekre, hollétéről azóta viszont nincs nyilvános információ.

A lakástűz után szülei valóban gyűjtöttek pénzt, azonban nem lánclevelek továbbításával, hanem hivatalos bankszámlaszámon, amelyre lakóhelyük (az ukrán határ közelében fekvő Lalin) és a kórház közötti útiköltségre kértek támogatást. A pénzbeli segítség mellett a leégett lakásba berendezési tárgyakat is szeretne a család, ezért a lengyel királyi tévécsatorna oldalán a velük készített riport után feltüntették azt a bankszámlaszámot és postai címet, amelyen az adományokat várják.