Ingyen mobil, ingyen konzol: MLM-hullám az iWiW-en

2007.03.22. 11:00 Módosítva: 2009.05.07. 10:57

Az elsősorban az iWiW-en terjedő lánclevél azt állítja magáról, nem lánclevél, és ingyen hardvert ígért mindenkinek, aki regisztrál a Xpango nevű szájton, aztán másokat is rávesz a regisztrációra. Megint elmondjuk, mi az az MLM.

A lánclevél

Helló, Ez nem egy bugyuta körlevél hanem egy szívesség!
Kérlek olvasd el!

Az Xpango nevű nemzetközi cég az ügyfélköre bővítését próbálja megcélozni. Neked mindössze annyit kell tenned, hogy regisztrálsz az alábbi linken, és cserébe választhatsz magadnak egy : mobiltelefont, játékkonzolt (PS3, PSP, Wii, XBOX360 stb) vagy MP3-lejátszót (elsősorban iPodot).

Mindegyik egy bizonyos credit elérése után válik számodra garantálttá (attól függ mennyi credit kell hozzá, hogy milyen értékű az ), crediteket pedig úgy lehet gyűjteni, hogy elküldesz ismerőseidnek egy ilyen üzenetet, amiben benne van az Xpango ajánlási számod, és ők erre regisztrálnak az oldalon. Ha regisztrálsz az alábbi linken, akkor nekem segítesz, de magadnak is, ha választasz egy ot és beszervezed az ismerőseidet! Ha megvan a szükséges credit, akkor tied az , nincs benne semmi átverés! (iPod már 13 credittől, 1 e-mail 1 credit ) Nagyon megköszönném ha regisztrálnál ezen az linken: http://www.xpango.com%3Fref=90210016/

Na és akkor, mi is ez?

Az Xpango weboldalon a kapcsolat link üres, így keveset tudni arról, mi a vállalat fő profilja. Az Xpango.com domént a délnyugat-angliai Dorset megye Christchurch városában jegyezték be 2005 őszén.

Az Xpango oldal klasszikus multilevel marketing (MLM) rendszerben gyűjt felhasználókat, szinte azonos módon a Hoaxkábelen már szerepeltetett Gustonetworkhez. A multilevel (többfokozatú) marketingre épülő rendszerek célja, hogy a tagok minél több ember figyelmét irányítsák az üzleti lehetőségre, illetve az adatszolgáltatásra. A levélben elküldött link azonosítja az ügynökhöz kapcsolódó hálózati tagokat, a regisztrációkor adatbázisépítésre alkalmas személyes adatokat kérnek a felhasználótól.

Az MLM lényege, hogy a forgalmazott termékek vagy hirdetések értékesítése nem a hagyományos, kis- vagy nagykereskedelmi csatornákon történik, hanem egy lépcsőzetesen kialakított ügynöki hálózaton keresztül. A tagok feladata a termék értékesítése mellett ezen ügynöki lánc folyamatos bővítése. Az MLM különbözik a törvényellenes piramisjátéktól, itt pénzt veszíteni nem lehet, azonban az elvileg nyereséges rendszerben keveseknek adatik meg az igazán magas kereset. Az ingyen hardver tehát kizárólag hosszú, fáradtságos és személyes kapcsolati hálózatunkat feláldozó módszerrel lehetséges.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás