A pesti úti Tescóból lopják a gyerekeket?

2007.08.29. 11:39


A bevásárlóközpontból ellopott, majd a mosdóban kopaszra nyírva, átöltöztetve talált kisgyerek meséje most a pesti úti Tesco áruházat sújtja. A lánclevélben és az iWiW üzenőfalán terjedő történet teljes egészében kamu, tavaly ugyanez a sztori különböző helyszínekkel (a Media Markttal, az Auchannal és a Corával ) több körben bejárta a magyar webet. A biztonság kedvéért most újra utánajártunk, hogy vajon a 17. kerületi, pesti úti Tescóban dúl-e a gyerekszerv-kereskedelem. Vagy talán mégsem?

A lánclevél

OLVASSÁTOK EL!!!!!!!! A Pesti úti Tescoban a múlt héten egy anyuka a kisgyerekével elment vásárolni. A gyerek a kocsiban ült, egyedül nem tudott kijönni. Az anyuka egy pillanatra arréb ment, levett valamit a polcról, mire viszajött, a gyerek sehol nem volt. Azonnal szólt a biztonsági őröknek, hogy nincs meg a kicsi, Erre az összes ajtót bezárták, se ki, se be nem mehetett senki. A gyereket a mosdóban találták meg, átöltöztetve, lenyírt hajjal! És nem ez volt az első eset, már máskor is történt ilyen! Valamelyik gazdag embernek vagy a gyerek kelett, vagy a szervei! Manapság ezek szerint már mindent megtehet, akinek pénze van? A kamerákat visszanézték, és csak annyit lehetett látni, hogy valaki odalépett a gyerekhez, és mintha az orrát akarta volna megtörölni, elkábította. MINÉL TÖBBEN ÍRJÁTOK EZT KI, HOGY AZ ÖSSZES KISGYERMEKES SZÜLŐ TUDJON RÓLA!!!!!!!!

A tények

Ha a lánclevélben leírtak szerint történt az eset, akkor a biztonsági őrök és a Tesco-személyzet bevonása miatt az illetékes rendőrkapitányságnak tudnia kell az esetről. Salgó László, a 17. kerületi rendőrfőkapitányság bűnügyi osztályvezetője az Indexnek elmondta, a pesti úti Tescóban történt minden bűncselekmény valóban az ő hatásköre alá tartozik, bárhol történik ezzel kapcsolatos bejelentés, azt főosztálya vizsgálná ki. Ilyen esettel kapcsolatos bejelentés azonban nem történt, ezért eljárást sem kezdeményeztek az ügyben.

Ráadásul ahogy azt korábban már megírtuk, a legendákkal és hoaxokkal foglalkozó Urbanlegends.hu szerzői egy kísértetiesen hasonló történetet ábrázoló, angol nyelvű képregényt is találtak, ami egy belga IKEA-áruházat jelöli meg helyszínként, és a magyar lánclevelekhez hasonló történetet ír le. A sztori tehát nem csak Magyarországon él, a hivatalos szervek viszont sehol sem tudnak hasonló, megtörtént esetről. A Fókusznak júniusban a Corás lánclevél terjedéskor a budaörsi rendőrkapitány azt mondta, kétévente ha egyszer eltűnik egy gyerek a Budaörs-környéki bevásárlóközpontokból, de rendszerint fél órán belül megtalálják.