Gyerekeket lopkodnak Egerből és Győrből?

2009.06.15. 07:36

Újabb emberrablós lánclevél ütötte fel a fejét. A szöveg szerint lesötétített, fekete autóba rántják be a gyanútlan, 14 és 18 év közötti járókelőket. Megkérdeztük a rendőrséget, hogy igaz-e és hát persze, hogy nem.

A lánclevél

"Továbbított Üzenet!!!!
S.O.S. MINDENKINEK!!!!

Szeretném minden ismerősöm figyelmét felhívni!!!!!! Győrben egy nagy fekete autóból 4 jól szituált fiatalember szólít le fiatal (14-18 év közötti) fiúkat és lányokat, valamilyen utcát, hidat, vagy bármit keresve. Amikor a leszólított gyerek elmondja, hogy merre van, amit keresnek, úgy tesznek, mintha nem hallanák, és közelebb hívják az illetőt. Miután ő gyanútlanul közelebb megy, megpróbálják az autóba tuszkolni, és ha ez sikerül, a gyereket innentől kezdve senki nem látja többet. Egyik ismerősöm lányát próbálták meg így elrabolni (péntek, fényes nappal a Szigethy Attila utcában! ADYVÁROS ), de neki szerencsére sikerült elmenekülnie. A rendőrség tud a dologról, de valamilyen okból nem publikálja, azért írtam, hogy mindenki beszélgessen el a csemetéjével, és akit tud, értesítsen erről, amit írtam, mert tényleg nem vicc....!!!! Ha már hallani nem lehet róla sehol, legalább itt figyelmeztessétek az ismerőseiteket!! "

Én most beszéltem egy ismerősömmel telefonon,és Ő azt mesélte,hogy Egerben is lesötétített fekete Mercedesszel próbálkoznak a 14-19 év közötti gyerekekkel!

Hol élünk?
A Rendőrség ilyenkor mit csinál?????

KÉRLEK, ADD TOVÁBB, MERT ÉLETEKET MENTHETSZ VELE!!!!"

A tények

Kocsis Tünde Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrkapitányság szóvivője az Indexnek elmondta, minden alapot nélkülöz a híresztelés, amely egy hónapja köröz az interneten. "Semmilyen a lánclevélben szereplő esettel kapcsolatos bejelentés nem érkezett kapitányságunkhoz, de még hasonló esettel kapcsolatos sem" - fogalmazott, majd hozzátette, ha valakinek eltűnik a gyereke, egészen biztos, hogy értesítette volna a rendőrséget.

A Heves Megyei Rendőrkapitányságot is megkerestük, hogy az esetleges egri esetekről érdeklődjünk. Soltész Bálint szóvivőtől megtudtuk, az egri rendőrség sem kapott ilyen, de még hasonló bejelentést sem.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla