Ne várja, hogy helikopter hozza a tacót

2012.03.24. 13:50

Képzeljük el, hogy rendelünk egy tacót, és egy minihelikopter szállítja ki az ételt. A TacoCopter pont ezt ígéri, egy quadrotor helikopter szállítaná ki az ételt a San Franciscó-i rendelőknek. A szolgáltatás honlapja szerint a tacót okostelefonról kell megrendelni egy erre fejlesztett alkalmazáson, aztán már csak várni kell a helikoptert.

Az ötlet egyből körbejárta a világot, népszerű lett a technika iránt fogékonyak körében. És rögtön megindult a találgatás, valódi szolgáltatásról van-e szó.

Sajnos, a tacokopter egyelőre kamunak bizonyult. A mobilos alkalmazások nem léteznek, hiába keresünk rá iTuneson, Google Playen. A Wired megkereste az ötletgazdát, Star Simpson MIT hallgatót, aki elmondta, hogy régi álmáról van szó.

Maga az oldal tavaly július óta létezik, de csak az elmúlt egy-két napban figyeltek fel rá. A TacoCopter nem igazi vállalkozás. Jogi, egészségügyi és technikai akadályai is vannak annak, hogy így szállítsák a tacót.

http://tacocopter.com/
http://tacocopter.com/

Simpson nem viccnek szánta az oldalt, nagyon szereti a quadcoptereket és régóta keresi, hogyan lehetne őket felhasználni. Szerinte a quadrotorok negatív környezetben jelennek meg a hírekben, ő szeretné ezt megváltoztatni.

Simpson úgy véli, a TacoCopterhez hasonló koncepció működhet a közeljövőben. Ha nem lenne ilyen szigorú a szabályozás az ember nélküli repülő tárgyakról, akkor az olyan nagyvárosokat, mint San Francisco, ellepnék a hasonló ételszállító helikopterek. A kütyü sokkal gyorsabban és könnyebben tudnák elvinni az ételt, mert nem kellene dugóban állni piros lámpánál és gond nélkül beadná az ételt a negyedik emeleti erkélyen.

Ugyanakkor a férfi nem tudott válaszolni olyan kérdésekre, mint hogy miként tenné biztonságossá a szállítást, mi történne esős időben, mennyibe kerülne a működtetés, illetve hogy hogyan számítaná ki az optimális útvonalat a célig.  • Hírek
  • Személyi kölcsön