Megint elindult az oltásellenes kampány

2012.10.08. 12:04
182 hozzászólás

Kemény állításokat közöl a naturahirek.hu portál facebookon terjedő cikke, amelyben azért kampányolnak, hogy minél kevesebb szülő adasson be oltást a gyermekének. " Hivatalosan is bizonyított: az oltások károsak az egészségre!" - írja Labant Csaba, aki a hír forrásaként egy általa lektorált másik cikket jelöl meg. Ennek a cikknek az eredeti változatát egy külföldi oltásellenes szervezet szóvivője, Angelika Kögel-Schauz írta.

A Deutsches Ärzteblatt International német orvosi tudományos portálon a naturahirek.hu állításaival ellentétes következtetéseket találunk. A tudományos cikk egy német egészségügyi felmérés (KiGGS) eredményeit foglalja össze (ugyanazt, amit a naturahirek is emleget), de ebben a szerzők – tudósok, akiknek ez a szakterületük – azt írják: az allergia előfordulásának gyakorisága a gyermekekben és a kamaszokban nincs összefüggésben az illető oltottságával.

A naturahirek.hu azt állítja, hogy a kanyaró ellen beoltott gyermekek közül százból hat az oltás ellenére is kanyarós lesz. A kanyaró ellen be nem oltott gyermekeknél pedig 100-ból hozzávetőleg 10 esik át a betegségen, és szerez életreszóló védettséget. Csakhogy Ócsai Lajos, az Országos Tisztiorvosi Hivatal  járványügyi főosztályának vezetője azt nyilatkozta nemrég egy orvosi lapnak, hogy a több országban felbukkant kanyarójárvány, ami Bulgáriában 22 áldozatot szedett, éppen a magas színvonalú átoltottság miatt kerülte el hazánkat. A naturalhirek.hu riogatását egyébként a Védőoltások blog darabokra szedte.

Az oltás ellen kampányolók teljesen megfeledkeznek arról, hogy számos halálos betegés eltűnése a vakcináknak köszönhető, valamint arról is hallgatnak, hogy bizonyos kórokozók több százmillió embert fertőztek meg világszerte, és évente milliók halálát okozzák. Pedig lenne ellenük védőoltás, csak azt nem mindenhol alkalmazzák.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!